Gandia posa en marxa el dispositiu policial especial d’estiu amb 165 agentes de la Policia Local

L’Ajuntament de Gandia ha acollit este matí la Junta Local de Seguretat on s’ha abordat el dispositiu especial que s’iniciarà amb motiu de la temporada estival. Una reunió on han participart representants dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat.

La reunió ha estat presidida per l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, i ha comptat amb la presència del subdelegat del Govern a València, Luis Felipe Martínez, el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, el Comissari Principal Cap de la Policia Local, José Martínez Espasa, així com regidors implicats a les àrees afectades pel dispositiu.

Per informar de tots els aspectes abordats durant la trobada, han comparegut davant els mitjans de comunicació l’alcalde i el regidor delegat de Seguretat.

En primer lloc, Prieto ha volgut agrair a “tots els cossos i forces de seguretat de l’Estat la col·laboració i predisposició perquè esta siga la millor temporada d’estiu dels darrers anys. Una temporada on el nostre sector turístic puga treballar a ple rendiment i els nostres visitants i residents puguen conciliar descans i l’oci. Per això, destinarem tots els recursos materials i humans necessaris per a fer front a este repte un estiu més”.

Tal com ha explicat l’alcalde, en les pròximes setmanes s’aniran incorporant fins a 34 nous efectius de manera que la ciutat comptarà amb prop de 165 agents distribuïts en tres torns. Un altre aspecte que ha recordat que és que el 2 de juny ja funcionarà el servei de quad a la platja i que a partir de la Nit de Sant Joan, ja es posarà en marxa també un servei de quad a la nit, que funcionarà durant els mesos de juliol i agost. A este dispositiu a l’arena s’hi afegeix el servei de vigilància mitjançant dron.

Pel que fa al reté de la Policia Local, situat al Moll dels Borja, tindrà atenció les 24 hores durant juliol i agost i a més, des del juliol, també es posarà en marxa el SATE (Servei d’Atenció al Turista Estranger).

“Som una de les ciutats més segures d’Espanya. Així ho demostra que Gandia estiga tres punts per sota dels nivells de delinqüència de la Comunitat Valenciana, aspecte que significa que les coses s’estan fent bé i que estem ben coordinats amb la resta de cossos i forces de seguretat. Tenim tot per gaudir un gran estiu i ara amb este reforç, estic convençut que estarem a l’altura” va acabar l’alcalde.

Per la seua banda, Nacho Arnau ha incidit en l’excel·lent col·laboració amb totes les parts implicades en l’encontre i que la nit de Sant Joan serà el tret d’eixida a la recuperació definitiva de la normalitat. “Per afrontar esta situació disposarem de més recursos i es posaran en marxa més dispositius”, i ha afegit que la tornada a la normalitat generarà moltes activitats a la platja i la resta de la ciutat. “Hem fet les coses bé durant la pandèmia i fruit d’esta seguretat els turistes ens vénen a visitar perquè saben que som una destinació segura”, ha recalcat.