Gandia posa en marxa el Pla de Gestió de Colònies Felines

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha presentat el Pla de Gestió de Colònies Felines que posarà en marxa el consistori gandià. L’objectiu d’este pla és el control de les colònies felines de la ciutat amb la qual cosa s’estudiarà on es troben, el seu estat, així com el nombre d’animals que les formen. L’estimació del Govern local és que en l’actualitat són 56 les colònies felines a la nostra ciutat.

Des de hui iniciem un treball per a conéixer les colònies, el seu estat, si estan controlades o no, a més saber si generen molèsties en el seu entorn”, ha explicat l’edil socialista, qui ha afegit que pretenem que les colònies felines estiguen controlades, sanes i que no generen conflictes. Per això, establirem una xarxa de voluntàries compromeses amb la gestió perquè ens ajuden amb les colònies que es puguen haver descontrolat per a reubicar-les en altres espais. Sempre amb tota la cura i sense provocar mal als animals“.

D’altra banda, Gil ha destacat que este model de gestió i protecció dels animals suposa un nou concepte de servei públic que comporta considerables millores basant-se en les necessitats dels animals i del seu entorn.

Per la seua banda, la tècnica del Departament i redactora del projecte, Carolina Cervero, ha explicat que el pla té una duració indefinida on s’establiran paràmetres per a poder treballar millor amb els animals i que la iniciativa ha sigut consensuada amb responsables de col·lectius animalistes i les mateixes voluntàries.

La tècnica municipal ha destacat també que s’establirà un cens de cuidadores que seran formades en diferents aspectes, a més de posar en marxa un grup de veterinaris que seran els encarregats de dur a terme les castracions quan siga necessari per a controlar la població. Finalment, Cervero ha informat que s’establirà juntament amb SPAMA un pla d’adopcions.