Gandia posa en marxa un dispositiu especial per a garantir la seguretat durant les Falles

El regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, acompanyat de l’intendent cap de la Policia Local, Salvador Morant, i l’inspector en cap de Trànsit, Marcos Miñana, han comparegut en roda de premsa per a informar sobre el disseny del dispositiu de les Falles d’enguany, una efemèride que es desenvoluparà d’una manera especial i diferent i amb totes les mesures de prevenció per tal de garantir la seguretat i la salut de la ciutadania.

“Demanem tota la responsabilitat al sector faller i a la ciutadania davant unes Falles especials”, ha iniciat la seua intervenció Arnau, qui ha destacat que l’Ajuntament de Gandia treballa de manera conjunta des de fa mesos amb la Federació de Falles per a establir el millor pla de celebració possible (pla A amb itinerància i pla B sense) atesa la normativa canviant i imperant marcada per la Conselleria de Sanitat.

Així, davant l’inici de les Falles i de la situació actual d’itinerància marcada per la Generalitat, l’edil socialista ha exposat que s’ha dissenyat un dispositiu molt rigorós i escrupolós coordinat amb els cossos de Policia, Bombers i Protecció Civil, que establix, entre altres coses, la celebració d’actes conjunts, com la Crida (dia 1 de setembre), l’entrega de premis (dia 3), l’ofrena (dia 4) o la processó de Sant Josep (dia 5), d’una manera estàtica i marcada pel compliment de les normes sanitàries com l’ús de la mascareta i el manteniment de la distància social.

D’altra banda, Arnau ha posat en valor que “les Falles són una tradició molt enraigada i són un motor econòmic, social i emocional per a Gandia. Hem d’estar amb els fallers, i des de l’ajuntament hem ajudat en tot allò que ha estat possible i facilitarem tots els mitjans possibles per a assegurar que la festa es duga a terme amb total normalitat i dins de les mesures de seguretat”. Així mateix, ha felicitat als fallers per l’esforç de comprendre i d’adaptar-se a unes restriccions molt rigoroses i ha assegurat que “estan disposats a donar una lliçó de comportament exemplar”.

Pel que fa a les normes, ha assegurat que les autoritats seran molt rigoroses amb els horaris i amb el toc de queda, i ha explicat que els cassals romandran tancats i només s’utilitzaran per a logística, de manera que l’activitat d’estos espais es traslladarà al carrer amb el degut compliment de les normes sanitàries “perquè ens juguem la salut de tots i totes”, raó per la qual “demane un esforç a la ciutadania i als fallers perquè les Falles resulten un èxit”. Per últim, Arnau ha aclarit que el dispositiu inclou mesures per a disminuir les possibles afeccions que les Falles puguen ocasionar al trànsit.

Per la seua part, Salvador Morant ha recalcat que les Falles d’enguany i les seues activitats no seran a l’ús i ha manifestat que l’esforç de la Policia Local serà major que el d’anys anteriors perquè “ens trobem encara en campanya d’estiu, fet pel qual ha demanat molta consciència a la ciutadania”.

Finalment, Miñana ha comentat que les restriccions per estacionament comencen hui i que les ubicacions dels monuments són les habituals, encara que s’habilitaran alguns itineraris perquè els visitants que arriben a la ciutat tinguen una referència.