Gandia posa en marxa una iniciativa ambiciosa de suport al comerç local que mobilitzarà entre 1 i 2 milions d’euros

L’Ajuntament de Gandia mobilitzarà, generant un crèdit d’entre mig milió i un milió d’euros, part de la compra efectuada pel consumidor en els comerços de la ciutat. Més de 1.200 establiments de Gandia podrien beneficiar-se de la mesura i aconseguir un primer impacte d’entre 20.000 i 100.000 accions de compra, l’equivalent a 1 o 2 milions d’euros.

Poden participar-hi els comerços amb establiment obert al públic de fins a 10 treballadors, menys de 2 milions d’euros de facturació anual i que es dediquen a la venda en per menor de les activitats comercials tipificades per a aquesta primera edició. En futures accions s’anirà remodelant la iniciativa incloent-hi sectors en funció de les necessitats urgents.

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha recordat que en estos moments està en marxa el Pla Resistir amb una dotació pressupostària de 2,7 milions d’euros i les sol·licituds d’ajudes engloben un tipus d’activitats prèviament fixades en l’àmbit autonòmic, i donat el nombre de sol·licituds podem assegurar que avancen a un ritme molt considerable. “Però també és cert que en focalitzar les ajudes en uns sectors que estan molt castigats això no vol dir que hi haja d’altres que també ho estan passant malament i patixen una situació delicada, com és el cas del comerç. Doncs bé, el Govern de Gandia ja va prendre la decisió d’articular una sèrie de mesures que ajuden a pal·liar els efectes i ha estat comunicat en els corresponents òrgans participatius (Consell del Comerç), on han estat ben acollits”, ha indicat.

L’edil socialista també ha remarcat que hi ha una situació de demanda estancada i les dades facilitades per les entitats bancàries pel que fa a pagaments amb targetes de crèdit en els comerços així ho indiquen (estem parlant de gairebé un 15% de baixada). D’altra banda, el confinament de l’any passat i les restriccions actuals han impulsat el comerç electrònic amb una quota de mercat que s’acosta al 10%.

Per tot això, el Govern local ha posat en marxa la logística per a incentivar els bons al consum dirigits fonamentalment al comerç local. Així, el Departament d’Economia i Hisenda serà l’encarregat de generar el crèdit necessari perquè esta iniciativa es puga realitzar “gràcies al fet que els comptes municipals ens ho permeten, perquè la higiene financera d’estos comptes, ho permet, tal i com ho testifiquen tots els informes generats de la Intervenció Municipal. I el teixit productiu i comercial d’esta ciutat va a poder beneficiar-se d’esta iniciativa conseqüència de la bona gestió i rigor econòmic que ja fa quasi sis anys estem duent a terme. Per tant, esta acció es fa perquè es pot i perquè hem fet el que tocava i ara farem el que toca fer. Ja ho vam fer en la primera ona de la pandèmia on Gandia va ser la ciutat que més ajuda va donar en relació a la seua població”, ha assenyalat Gregori.