Gandia posa en valor el seu canal de natació de la platja amb la celebració de la primera travessia

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada per la presidenta del Natacio i Esports (NiE) Gandia, Pilar Martí, han presentat hui en roda de premsa la primera edició de la Travessia Canal de Natació que se celebrarà a la platja de Gandia el pròxim 5 de juny a partir de les 9.30 hores. La prova es desenvoluparà al canal de natació situat davant de número 85 del passeig marítim Neptú sobre una distància de 2.200 metres.

Lydia Morant ha explicat que una vegada la infraestructura del canal de natació a la platja ja va començar a funcionar, des del NiE Gandia han volgut organitzar este esdeveniment esportiu que permetrà donar-lo a conéixer encara més. “Tot i que podria albergar a més esportistes, l’organització ha decidit limitar la participació a 300 nadadors per a garantir en tot moment les millors condicions. La gent ja té ganes d’este tipus d’activitats i a partir d’ara pràcticament cada setmana tindrem algun esdeveniment esportiu. Tot i que possiblement ja estarem fora de l’estat d’alarma, s’ha planificat un protocol anti-covid per a garantir distàncies, amb eixides diferenciades i altres mesures perquè es complisquen les normes”, ha indicat la regidora socialista.

Per la seua banda, Pilar Martí ha recordat que esta primera edició estava prevista per a l’any passat, però no es va poder celebrar a causa de la pandèmia. “Reprenem l’organització d’esta edició amb molta il·lusió i pensant molt en la seguretat de tots els participants. Comptem amb la col·laboració i el suport del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Gandia i la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat. Martí també ha volgut destacar que enguany el Natació i Esports Gandia complix 90 anys i que està prevista l’organització d’alguna activitat a manera de commemoració.

Pel que fa a les inscripcions, la presidenta del Nie Gandia ha informat que es podran realitzar en breu al web crono4sports.es amb un preu de 16 euros fins a aconseguir el nombre màxim de participants de la prova que l’organització ha tancat en 300 persones. Cal destacar que els nadadors rebran una gorra de natació de regal.