Gandia posarà en marxa una Ordenança de Transparència i bon govern  

 

Gandia 12 de febrer 2016.- Gandia abordarà la implantació d’una Ordenança sobre Transparència i Govern Obert en menys d’un mes. Així ho ha anunciat el portaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto, durant la presentació de les jornades de Transparència organitzades per la Conselleria de Transparència de la Generalitat Valenciana que s’han celebrat aquest matí a la Casa de la Marquesa on també han participat l’alcaldessa de la Ciutat, Diana Morant i la secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez.

 

A l’acte han acudit alcaldes de la comarca i representants d’altres administracions interessats pel procés que ha seguit Gandia per implantar les diverses mesures i accions per tal d’augmentar la transparència del govern municipal.

 

Abans de l’inici de la jornada l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha declarat que “la transparència és un antídot davant la crisi que viu aquesta ciutat que no ha estat només econòmica sinó que també ho ha estat en l’àmbit de la moral, l’ètica i els valors. La transparència és un element bàsic del govern i sense ella la ciutadania no coneix el que estem fent. Tots han de saber en què ens gastem els diners dels ciutadans i sobretot, quina és la nostra vida política”.

 

Morant ha recordat les mesures que ja s’han posat en marxa com la publicació de totes les factures que paga el consistori, les declaracions de la renda i patrimoni dels regidors, a més dels currículums de tots els edils i els càrrecs de confiança o l’agenda de l’alcaldessa.

 

Per la seua banda, la secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez, ha agraït la invitació de Gandia i la “sensibilitat que l’actual govern de Gandia té en la matèria. És important posar-la en valor però no n’hi ha prou amb publicar les dades, s’ha de fer d’una manera clara i fàcil perquè tota la ciutadania puga accedir a la informació”. Pérez ha recordat que “la transparència és el primer pas per apropar la política a la ciutadania i recuperar el desprestigi que alguns han provocat als governs. Hem de canviar els mètodes de gestió no només per ser més transparents sinó també més eficaços”.

 

Finalment, Jose Manuel Prieto, ha anunciat la posada en marxa d’una Ordenança de Transparència i bon govern, que serà presentada per la seua discussió als grups polítics durant el mes que “pose per escrit tots els comportaments irreprotxables de l’Administració Pública i ens convertisca en una administració exemplar. Creiem que serà un referent per a molts municipis de la Comunitat Valenciana no només en l’àmbit polític, ja que també volem implicar la ciutadania en les mesures que es posen en marxa. Per això, l’Ordenança de Transparència també contemplarà un consell compost per persones que avaluaran les polítiques de la transparència del govern de Gandia”.