Gandia prepara la programació de Nadal amb més de 100 activitats adreçades a tots els públics

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el regidor de Cultura, Nahuel González; i Joanjo Payà, cap del departament d’Escena Urbana i Política Festiva, han comparegut este matí en roda de premsa per informar de les activitats que amb motiu de les festes nadalenques s’han previst fins al dia de Reis. Una programació pensada per a públic de totes les edats i sensibilitats, i que arribarà a tots els barris de la ciutat.

Baix esta premissa, l’alcalde ha explicat que des de l’ajuntament “hem elaborat esta programació tenint en compte el mateix que vos preocupa, que ens preocupa a tots; l’estalvi energètic i la sostenibilitat, sense perdre la màgia de Nadal. Són més de 100 activitats per a tots els públics”.

Durant la compareixença s’ha explicat que les activitats començaran este dijous 1 de desembre amb l’encesa de llums que tindrà lloc a la plaça del Prado a partir de les 18 hores. A més de l’acte d’encesa, està prevista l’actuació de tres cors infantils de la ciutat conjuntament: el Carmesina, l’alumnat del Centre de música districte marítim del Grau i el cor de veus del col·legi Las Colinas, que han preparat tres nadales per a oferir un espectacle que donarà pas al concert de Gisela, cantant coneguda per ser la veu en espanyol de les cançons de Disney. En este punt l’alcalde ha convidat “tots els xiquets i xiquetes de Gandia per cantar al costat dels cors infantils i la mateixa Gisela. Segur que viurem un moment màgic”.

LLUMS DE NADAL
Prieto ha explicat que enguany Gandia pretén ser exemple d’estalvi energètic i que tots els llums seran de LED, però a més a més, reduiran les hores d’encesa per anar un pas més enllà dins el marc de la sostenibilitat. Els llums romandran encesos fins a la una de la matinada, excepte els dies de vigília i de festa que ho estaran fins a les 4 del matí.

Sobre este aspecte, l’alcalde ha incidit que “ni els ciutadans ni l’activitat econòmica notaran el compliment dels criteris de sostenibilitat, criteris que són raonables i que ens fan actuar amb raciocini respecte a qüestions com esta. Si ho estem fent a casa nostra, ho hem de fer als carrers”.

CAVALCADA DELS REIS MAGS
Enguany, i seguint amb el criteri de sostenibilitat, les seues majestats, els Reis Mags d’Orient vindran amb tren el dia 5 de gener i es mouran fins a l’adoració del Jesuset a la Col·legiata de Santa Maria amb el trenet del Centre Històric. La cavalcada de Reis començarà, com ja ha fet altres vegades a les 19 hores des de la plaça El·líptica fins a arribar a l’ajuntament. Els Reis faran la visita per la ciutat acompanyats de danses i boats, on no faltaran elements exòtics dels seus països d’origen.

L’edició d’enguany reprén el repartiment de caramels i tindrà un toc musical especial, de dansa i festiu.

CAP D’ANY
El Departament d’Escena Urbana i Política Festiva ha preparat una festa a la plaça del Prado on compartir les campanades en pantalla gran des de l’escenari, gaudir de l’espectacle pirotècnic d’inici d’any i acabar la nit amb la música de l’Orquestra Montecarlo.

La primera autoritat municipal ha conclòs la seua intervenció recordant que este cap de setmana comença també la Fira Borgiana, el Mercat nadalenc, la fira infantil de Nadal i moltes altres activitats entre les quals destaquen diversos elements i punts perfectes per tenir records de Nadal a Gandia repartits per places i racons de la ciutat. “En nom de la corporació, deixem per un moment les nostres diferències de banda i ens proposem a entrar el 2023 amb un somriure”, ha indicat.

PROGRAMA D’ACTIVITATS
Tal com ha explicat Joanjo Payà, a partir de demà mateix es podrà recollir el programa de Nadal en paper a la Casa de Cultura, a l’Ajuntament, biblioteques, UPG i als Centres Socials de Gandia, però a més es podrà consultar a la web de l’Ajuntament a través del QR que apareixerà als mupis, cartells i fullets.

En total seran més de 100 activitats entre permanents i puntuals per a tots els públics i en tots els barris. Payà ha destacat que el pessebre tradicional es trasllada des de la Casa de la Marquesa al Hall de l’Ajuntament i que obrirà les portes este 4 de desembre. Serà ja a partir del 15 de desembre quan s’inicie el gruix de les activitats de dinamització i animació als carrers de Gandia.

El pr`xoim dijous s’inaugurarà una mostra sobre el joguet i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Universitat Politècnica i diferents Museus del Joguet. En matèria de teatre el Nadal al Serrano comptarà amb tres funcions (26, 28 i 30 de desembre) dirigides al públic familiar. Es tracta del musical ‘128 batecs per minut’ que aborda una història de superació. El 28 també hi haurà una representació de circ i el 30 de desembre serà el torn per al mag Nacho Diago.