Gandia reforça la vigilància per al compliment de les mesures sanitàries en el primer cap de setmana d’obertura perimetral

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va participar ahir en el Palau de la Generalitat Valenciana a una reunió organitzada pel Consell a la qual van assistir de manera presencial i telemàtica els 30 alcaldes i alcaldesses dels principals municipis turístics per a coordinar la vigilància del seguiment de les mesures contra la covid-19. La trobada va estar presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i també van assistir la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i representants dels tres ajuntaments de les capitals de província; així com el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro.

Durant la reunió, el president Ximo Puig va demanar als alcaldes i alcaldesses que accentuen el control i la vigilància del compliment de les mesures sanitàries este pròxim cap de setmana, el primer després de l’alçament del tancament perimetral. En este sentit, Gandia ja té a punt el dispositiu per a reforçar la vigilància amb la finalitat d’intentar garantir el màxim compliment de la normativa sanitària enfront del virus.

Este matí ha tingut lloc una reunió operativa de coordinació entre el Cos Nacional de Policia i la Policia Local de Gandia per al control del cap de setmana, des de demà a la vesprada fins al diumenge a la nit. Consistirà tant en un increment del servici ordinari (en agents i patrulles) com del servici específic en la zona d’arena de la platja Nord, amb quads; en primera línia de platja, amb ‘segways’ i motoristes; i amb un servei fix de vigilància en el centre històric. En l’arena també hi haurà un servici de dron. La Policia Nacional també ha incrementat els seus servicis ordinaris de cara al cap de setmana. Les actuacions de tots dos cossos estaran en tot moment coordinades.

Tal com va assenyalar la consellera Bravo en la reunio d’ahir, els ajuntaments comptaran amb el suport de la Generalitat, amb els efectius de la policia adscrita i també dels cossos i forces de seguretat durant el cap de setmana. Especialment, la Policia de la Generalitat col·laborarà en les tasques de control i vigilància en les principals destinacions turístiques, com València, Gandia, Benidorm i Peníscola. L’alcaldessa va agrair el compromís del Consell i va expressar la màxima col·laboració i disposició per part de l’Ajuntament de Gandia.

La titular d’Interior va assenyalar: “Hem donat una lliçó de ciutadania a Espanya i a Europa. Som el territori que menor incidència té des de fa nou setmanes, i no és una casualitat, és fruit del treball ben fet, però també fruit del gran sacrifici per part d’empresaris de l’oci i de l’hostaleria, i també de la ciutadania”. En la Comunitat Valenciana, segons Bravo, “no volem imatges lamentables, com les que vam veure el cap de setmana passat, perquè eixes imatges no conduïxen a la llibertat, sinó a l’UCI, a incrementar la situació hospitalària i, a vegades, conduïxen a la mort. Volem apostar per la responsabilitat, el civisme i la solidaritat”.

Diana Morant, per part seua, ha volgut enviar un missatge de serenitat i tranquil·litat a la ciutadania. “Estem davant una fase més d’este enorme repte que ha suposat la pandèmia. Totes les administracions estem treballant i utilitzant tots els recursos disponibles per a fer front al coronavirus” i ha incidit en què “seguim en pandèmia i hem de continuar treballant per a mantindre una xifres que han situat a la Comunitat Valenciana a la regió més gran d’Europa amb una taxa d’incidència menor. Això vol dir que s’han fet bé les coses, prenent decisions difícils que han implicat sacrificis per part de la ciutadania i els sectors productius”.

L’alcaldessa ha explicat que esta baixa incidència es convertirà en un factor decisiu a l’hora de decidir este estiu on passar les vacances i que per tant Gandia es convertirà en un de les principals destinacions turístiques nacionals. “El passat estiu ja vam demostrar que els plans de contingència van funcionar i, per tant, nosaltres rebrem als visitants amb els braços oberts”. Un altre aspecte que ha valorat la primera autoritat municipal és que hi haurà un dispositiu especial durant este cap de setmana amb més Policia Local i Nacional.

Finalment, Morant va recordar que a la platja de Gandia caben 50.000 persones, que enguany igual que el passat la platja estarà vigilada pels quads, el dron i on també actuaran els informadors per a recordar a la gent que seguim en pandèmia. “L’actitud responsable és vital i esperem que tots els que ens visiten es contagien de la nostra manera d’afrontar la pandèmia que no passa per una altra cosa que el compliment de les normes”, va finalitzar.