L’Ajuntament de Gandia prepara un projecte de visita museogràfica per a l’església del Beat Andrés Hibernón

L’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; i la regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo, han visitat este matí les obres de reparació i conservació de l’església del Beat Andrés Hibernón. Durant l’estada, han aprofitat per anunciar el projecte de museïtzació que es pretén incorporar a l’edifici per tal de posar el valor el seu patrimoni artístic i històric en la ciutat.

Tal com ha explicat l’alcalde, l’Ajuntament de Gandia té la voluntat d’actuar en l’immoble i ja s’han realitzat dues fases de millora de l’edifici que s’han portat a terme gràcies a les ajudes econòmiques rebudes de l’Estat espanyol després dels temporals Gloria, sobretot, i Filomena dels darrers anys. «Era pràcticament l’1,5% del total de les ajudes només en Gandia. Eixa inversió de 45.000 euros va directament relacionada en la millora, la posada en valor i la consideració de l’església, un dels elements més identitaris de la ciutat», ha indicat.

L’església és un referent a la ciutat. Per esta raó, s’està treballant en el projecte de museïtzació d’este edifici de propietat municipal que no afectarà el culte religiós. L’objectiu fonamental és el de donar a conéixer i explicar els diferents elements pictòrics, ceràmics, escultòrics i arquitectònics que componen este edifici. Així doncs, per tal de fer realitat la visita museogràfica, l’església del Beat Andrés Hibernón -i les seues dependències- ha d’estar preparada.

Les actuacions s’han centrat fonamentalment en l’eliminació de les humitats que tenen el seu origen en filtracions capil·lars del subsòl i en goteres que han fet malbé murs i cobertes de la capella i cambril del beat Andrés Hibernón. En la primera fase es va treballar en les teulades i les cúpules; en la segona, la qual han visitat este matí, s’ha centrat en la part del cambril.

Es preveu que el projecte de museïtzació estiga en marxa a partir del 18 d’abril del proper any amb motiu de la festivitat del beat Andrés Hibernon. A hores d’ara, l’actuació està paralitzada per la prioritat que el Govern local li està donant a qüestions relatives a la crisi de la guerra d’Ucraïna i la pujada dels preus.