Gandia prepara una borsa d’ocupació d’informadors de serveis a peu de carrer

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha anunciat durant la reunió del fòrum socioeconòmic que l’Ajuntament està preparant una borsa de treball per a procedir a seleccionar i contractar informadors de serveis. Els treballadors informaran i recordaran a la ciutadania, a peu de carrer i de la platja, les mesures de la covid-19 durant la temporada turística. I durant tot l’any informaran també sobre altres accions concretes del Consistori gandià relacionades amb activitats o programes públics. Les contractacions tindran un màxim de sis mesos. Per a cada programa es farà una crida als seleccionats de la borsa.

“Ara que ja estem en fase 3 i continuem avançant cap a la nova normalitat, volem continuar oferint seguretat a peu de carrer i ho farem amb informadors que estaran a l’arena de la platja per a recordar a la ciutadania que seguim tenint una amenaça davant la qual hem de cuidar-nos mantenint les distàncies”, ha indicat Diana Morant, qui ha afegit que “esta borsa es complementarà amb el Pla d’Ocupació de la Generalitat Valenciana perquè puguem tindre informadors que aporten informació a tots els ciutadans i visitants. L’amenaça continua però Gandia, una ciutat que ha estat molt segura durant tot l’estat d’alarma, ho seguirà sent”.

Per la seua banda, el portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Prieto, ha destacat que “la mesura servirà per a difondre informació institucional durant la temporada turística a més d’informar sobre campanyes institucionals vinculades a trànsit, circulació o emergències o qüestions educatives i culturals”. Prieto ha recalcat que “volem que tots els ciutadans que creguen que estan capacitats puguen tindre cabuda en esta borsa d’ocupació temporal. Des del Departament de Recursos Humans i, una vegada es publiquen les bases en el BOPV, posarem l’ocupació pública al servei dels veïns de Gandia”.

El regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa també ha explicat que l’Ajuntament de Gandia podrà segmentar la borsa de treball temporal en atenció a les funcions concretes i espais públics en què es presten els serveis en les següents classificacions: turisme, oci i esplai; educatiu, cultural, esportiu i medi ambient; preventiu, seguretat, emergències, salut pública i sociosanitari; altres d’interés públic local vinculats a la comunicació institucional.

Esta mesura, que ha estat pactada amb els sindicats, complementa el Pla de la Generalitat per a informadors de platja, a través del qual, a Gandia li han pertocat entre 15 i 25 informadors. L’Ajuntament informarà en els pròxims dies sobre quan podran presentar-se els aspirants, sobre els requisits i, sobretot, el procediment per a optar a este treball una vegada es publiquen les bases al BOPV.

El fòrum socioeconòmic ha acollit amb satisfacció esta iniciativa, atés que s’exercix el dret d’informar a la ciutadania i, a més, contribuïx a generar treball en la ciutat.