Gandia presenta al Ministeri d’Hisenda un pressupost municipal per a reactivar la ciutat

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha informat que esta mateixa setmana la Junta de Govern ha aprovat el projecte del pressupost municipal de 2021 que serà remés al Ministeri d’Hisenda per a la seua convalidació i posterior aprovació per la Comissió d’Hisenda i el Ple de l’Ajuntament. D’esta manera, per primera vegada en més d’una dècada, els pressupostos de l’any que ve seran una realitat durant el pròxim mes de gener.

Gregori ha destacat que el document compta amb l’informe favorable de la Intervenció Municipal i de la cap de control pressupostari de l’Ajuntament de Gandia. “Per sisena vegada consecutiva, tindrem uns pressupostos legals segons els criteris dels habilitats nacionals”, ha explicat el regidor socialista, qui ha destacat que els comptes d’enguany enviats a Madrid contemplen 85,3 milions d’euros d’ingressos i unes despeses que ascendixen a 84,5 milions d’euros, el que deixa 800.000 euros de superàvit en haver baixat els ingressos un 0,96%, mentre que les despeses es reduixen un 1,05%.

“El rigor pressupostari que apliquem preveu la reducció d’ingressos a conseqüència dels efectes de la pandèmia”, ha destacat el responsable d’Economia, que ha incidit que la reducció d’ingressos no ha afectat departaments claus en l’actual situació com ara sanitat, benestar social o serveis bàsics, així com el suport als sectors productius. Entenem que són els pressupostos de la reactivació, ja que marquen els eixos fonamentals d’actuació del Govern local”.

A més, Gregori ha explicat que “a l’espera de l’evolució del primer trimestre i de conéixer el superàvit real d’enguany, tots els sectors productius i socials afectats per la pandèmia poden ser susceptibles de noves línies d’ajuda que faciliten rellançar la ciutat”.