Gandia presenta al MuVIM de València la 48 edició del Concurs Internacional de Fideuà i Gastronomia

El 48 concurs Internacional de Fideuà i gastronomia que se celebrarà el pròxim 8 de juny al Moll dels Borja de la platja de Gandia va ser presentat ahir al MuVIM de València. L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; Javier Mariscal, dissenyador del cartell d’aquest any del concurs; el president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro; i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar. Representants institucionals, del sector turístic i premsa especialitzada van acudir a aquest acte que reivindica el plat gandià més internacional.

La present edició tornarà a comptar amb 30 concursants nacionals i internacionals a més de diverses escoles de cuina i un jurat compost per xefs de reconegut prestigi. D’altra banda, aquest any està prevista la celebració de la Fira Gastronòmica “Tasta Gandia” que se celebrarà al Moll dels Borja els dies 9 i 10 de juny, on els restaurants integrats a DestíSafor, l’associació que aglutina els nostres professionals de l’hostaleria, protagonitzaran, showcookings i degustacions que permetran posicionar Gandia com una destinació d’excel·lència gastronòmica.

José Manuel Prieto va voler retre homenatge als homes i dones del mar, i en particular als tripulants i al cuiner de l’embarcació Santa Isabel, precursor del plat més emblemàtic de Gandia, la fideuà. “Sé que ho hem explicat moltes vegades, però no ens cansem de repetir aquesta història per què és única i és la nostra pròpia història” va declarar Prieto qui ha afirmat que aquest esdeveniment gastronòmic suposa “el millor aparador per mostrar la potencialitat i el propòsit de noves conquestes per part dels nostres professionals, dels hotelers, els hostalers i el sector turístic, que treballen cada dia des de la tenacitat, amb la valentia de resistir i aixecar-se sempre“.

La primera autoritat municipal també va voler posar en valor el fet que Javier Mariscal haja dissenyat el cartell aquest any. “Mariscal és únic i li ha posat el toc personal a la il·lustració que presenta la celebració del concurs. Un home amb caràcter obert i explosiu que el fa únic, com la seua obra. Gràcies per haver acceptat el repte de posar la imatge a aquesta cita tan important per a nosaltres“.

Per la seua banda, Javier Mariscal ha agraït a Gandia ser la persona escollida per dissenyar el cartell del prestigiós concurs. “És un gran honor que hagen comptat amb mi. Per mi és com fer un retrat de la néta d’algun amic, una cosa molt personal. Hi he intentat reflectir els elements més típics d’aquest plat gandià i de la ciutat“.

Avelino Alfaro va posar en valor la trajectòria del certamen.”És un orgull i un honor que aquest plat tinga tanta rellevància i compta ja en 48 edicions. Totes aquestes accions pretenen que el plat estiga sempre a dalt de tot de la gastronomia internacional. Estarem a Bèrgam, a Madrid i on calga mostrant l’autèntica fideuà de Gandia“.

Finalment, Toni Gaspar ha volgut destacar que “el MUVIM aculla un acte com aquest forma part del que sempre dic: podria ser el museu de la felicitat, ja que parla sobre disseny i moltes altres coses” i ha afegit que “beneït siga aquell que se li va acudir en un vaixell de Gandia fer el primer plat de fideuà. M’alegra molt que s’haja triat Mariscal pel disseny d’aquest cartell“.