Gandia presenta els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a implantar a les escoles

La regidora d’Infància, Liduvina Gil, ha presentat este matí en roda de premsa la proposta del Departament d’Infància al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a implantar als centres educatius de la ciutat. «Este projecte s’emmarca dins del compromís de Gandia amb Unicef, que ens demana que els professors i professores coneguen els drets de la infància que tenen tots els xiquets i xiquetes», ha començat explicant l’edil socialista.

Per a poder divulgar estos drets s’han programat unes jornades didàctiques de 90 minuts de duració que estan plantejades com una acció divulgativa i participativa.

Per una part, hi haurà un trencaclosques i per altra un contacontes a càrrec deDolors Todolí, mestra i Premi Nacional de Literatura Infantil. «Es treballen no sols els drets de la infància, sino també els ODS que tenen relació directa amb els drets», ha afegit.

Una vegada realitzada la jornada, es concretarà tot a una bústia que s’està repartint a tots els centres. «A esta bústia, en qualsevol moment del curs escolar, els xiquets i xiquetes podran aportar allò que creguen convenient», ha assenyalat la regidora.

L’objectiu final d’este projecte és que els xiquets i xiquetes disposen de més participació i sàpien bé quins són els seus drets com a alumnes i com a infants. «El més important és poder col·locar-los en el centre d’atenció», ha conclòs Gil.