Gandia presenta en Fitur la seua experiència virtual en el metavers

L’aventura de Gandia en el metavers (espai virtual col·lectiu compartit), es diu ‘Gandia virtual experience’ i ha sigut presentada este matí en Fitur. L’edil de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, i Alberto Lozano, CEO de Six3D, han sigut els encarregats de donar a conéixer esta nova eina turística que oferix als visitants la possibilitat de submergir-se a la platja de Gandia i viure en realitat virtual la sensació d’estar al costat de la mar, passejar pel Moll dels Borja i descobrir els atractius turístics de la ciutat. Cada usuari pot triar un avatar, i recórrer sol o acompanyat, els diferents escenaris creats per a viure esta experiència immersiva.

D’esta manera, la promoció turística de Gandia fa un pas més enllà i salta al metavers per a explorar les oportunitats que oferix este món virtual i buscar la interacció i vinculació del turista potencial amb la marca del destí en el moment d’inspiració, elecció i decisió del viatge.

La innovadora estratègia promocional que ha sigut presentada este matí s’enfoca en el màrqueting experiencial. Esta primera fase se centra en dissenyar experiències atractives per al públic objectiu lligades a les experiències reals que el turista pot gaudir en el destí. Un enfocament lligat directament al màrqueting de continguts en el qual s’han desenvolupat accions concretes lligades a nous continguts virtuals sobre Gandia i promocionar el seu consum per diferents tipologies d’usuaris i a través de diversos formats digitals.

Tal com ha explicat Mascarell, “Gandia es convertix en una de les primeres ciutats d’Europa a estar en el metavers amb la finalitat de seduir i conquistar a centenars de milers de turistes que cada vegada utilitzen més hores del seu temps lliure per a estar en el metavers. La innovació vinculada al destí és fonamental per a consolidar-nos i créixer. Amb esta iniciativa connectarem amb les noves generacions i tindrem una nova eina de promoció”, ha conclòs el regidor socialista.

Per part seua, Alberto Lozano ha destacat que esta eina aconseguirà que milers de persones coneguen la ciutat, els seus atractius i vulga acudir: “Els usuaris podran interactuar amb l’entorn i amb altres persones que estiguen en el metavers. Esta aplicació va dirigida als turistes del futur i Gandia ha d’estar ací”.

Finalment, Herick Campos, director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, ha destacat que Gandia s’ha convertit en un referent turístic de la innovació i la qualitat. “Gandia és líder en qualitat de servei i per això encapçala les llistes de comerços i serveis adherits al SICTED. També són pioners en l’ús de les noves tecnologies en l’àmbit turístic”, ha destacat Campos, qui afegia que “la sostenibilitat turística és important i Gandia ja compta amb dos Plans de Sostenibilitat gràcies als fons europeus. Estos plans són fruit de l’excel·lent treball que fan”.

Les persones que visiten durant este cap de setmana Fitur podran viure esta experiència virtual en l’estand de Gandia, pavelló 7 A02.