Gandia presenta a Madrid un projecte per a atraure a teletreballadors de tot el món

La terrassa de l’edifici Forus Barceló de Madrid va acollir ahir a la vesprada amb èxit la presentació del projecte ‘Gandia HUB’, una iniciativa de l’Ajuntament de Gandia i València Capital Mundial del Disseny 2022 que pretén convertir a la ciutat en el gran destí del teletreball. Per esta raó, es posarà en marxa un pla d’acció que busca arribar a un atractiu segment de viatgers, els coneguts com a ‘remote workers’, un projecte que té com a objectiu convertir-se en tot un referent a Espanya.

Així ho va anunciar l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui va estar acompanyada durant la presentació del projecte per la directora de programa de la Capital Mundial del Disseny 2022, Corinna Heilmann, i el seu vicepresident, Luis Calabuig. A l’acte van acudir el director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos, el diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor, el responsable del Patronat de Turisme de València, Toni Bernabé, el regidor de Turisme de València, Emiliano García, l’edil de Turisme i Platges de Gandia, Vicent Mascarell, a més de representants del sector empresarial, associatiu i cultural.

En primer lloc, Diana Morant va explicar que, a causa de la pandèmia, l’entorn laboral ha hagut d’adaptar-se a la situació i que esta passa pel teletreball. Una manera de desenvolupar la vida laboral que ha generat milers de llocs de treball coneguts com teletreballadors, nòmades digitals o ‘remote wokers’, persones que desenvolupen la seua activitat des de qualsevol punt del món i que busquen llocs amb una sèrie d’avantatges que milloren la seua qualitat de vida.

Es tracta d’un nou segment turístic, que té una taxa de creixement que ha passat del 30% al 65% en els últims temps, permetent un nou factor desestacionalitzador i un nou pol de generació d’economia. Els ‘remote workers’ permetran enriquir l’estructura del model turístic gandià, rejovenir el destí i refrescar la marca, a més de captar a professionals d’alta qualificació. Uns professionals que tenen estades més llargues i efectuen una major despesa en destí.

“Gandia és un lloc idoni per a treballar i també per a gaudir del temps lliure. La nostra ciutat, amb mar i muntanya, aporta una gran quantitat d’opcions per a tota mena de gustos. Els nostres paisatges únics, el nostre clima inigualable i, per descomptat, les nostres platges ens han convertit en un destí capaç d’atraure nous talents i visitants, mentre oferim una gran quantitat d’activitats i experiències suggeridores i extraordinàries”, va destacar l’alcaldessa, qui va afegir que “tenim Universitat, un important teixit empresarial i un gran nombre d’espais meravellosos capaços de substituir a les oficines de tota la vida”.

Per a concloure la seua intervenció, Diana Morant ha afirmat que Gandia complix amb tots els requisits per a abordar esta projecte com ara un clima favorable, bones condicions de connectivitat i possibilitat de desenvolupar tot tipus d’activitats en un entorn especial. “Anem posar totes les eines i tota l’estructura que estiga al nostre abast perquè ‘Gandia HUB’ siga una realitat com més prompte millor. A Gandia ja estem preparats. I, per això, apostarem per primera vegada en la nostra trajectòria turística per un turisme tan específic a nivell professional, per un nou concepte de turisme que ens permeta afrontar el canvi de paradigma que s’està produint en el sector turístic”, va remarcar.

Per la seua banda, Corinna Heilmann va voler destacar que València és una potència del disseny en diversos àmbits i que la candidatura va respondre a una petició de diversos sectors: “El que nosaltres fem és unir propostes per a solucionar els nous reptes que se’ns presenten. Hem de provocar canvis utilitzant el disseny com a eina per a provocar un canvi a tots els nivells”. Quant a l’elecció de Gandia, Heilmann va posar en valor diversos aspectes com el treball que es ve desenvolupant a la ciutat per a promoure la implantació de la qualitat, la seua planta hotelera i d’allotjaments en general, la Universitat i un entorn privilegiat. “Gandia té tot per a atraure talent i empreses que aposten per la innovació”, va indicar.

Finalment, Luis Calabuig va explicar que el projecte València Capital Mundial del Disseny 2022 ha transcendit de la idea principal i abasta molts àmbits i que, en el cas del turisme, la ciutat triada ha sigut Gandia ja que compta amb tot el necessari per a posar en marxa la iniciativa. “El turisme mediterrani és social, però amb ‘Gandia HUB’ el que volem és arribar al turisme professional. L’era postcovid obri una nova etapa que a molts ens ha provocat replantejar-nos què volem fer en la nostra vida i com volem viure-la. I, hui dia, la digitalització de tots els processos ens permet desenvolupar el nostre treball en qualsevol part del món i quin millor lloc que fer-lo que Gandia, amb una gran qualitat de vida i servicis”, va assenyalar. “L’objectiu és atraure talent i treballadors que aporten valor que són aquells que deixaran la seua petjada i ajudaran a desenvolupar la ciutat cap a un nou estadi”, va concloure.