Gandia presenta una app per a incentivar el consum en els establiments de la ciutat

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat del regidor responsable de la gestió dels pàrquings municipals, Salvador Gregori, l’edil de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació,Ferran Martínez, el president del Centre Històric Comercial,Pedro Izquierdo, i el president de l’Associació d’Hostaleria del Centre Històric, Pere Montalbán, ha comparegut aquest matí en roda per a presentar una nova una aplicació app que s’implantarà en breu en els aparcaments de gestió pública del Centre Històric (Serpis) i de la plaça del Prado, el qual dinamitzarà tant l’ús d’aquestes infraestructures i incentivarà el consum en els establiments que estiguen adherits, com ara comerços o locals hostalers. A més, també està previst dotar aquest servei en esdeveniments culturals que organitze l’Ajuntament de Gandia.

Cal destacar que actualment ja hi ha 150 llicències disponibles i, si es té en compte que aquest sistema està sobretot pensat per a centres comercials tancats, no hi ha cap instal·lació a Europa que tinga tantes llicències.

En primer lloc, Prieto ha posat en valor “tota la tasca que s’ha fet en la gestió pública dels aparcaments del Centre Històric i del Prado, que podrà ampliar-se en el futur a altres aparcaments, millorant de manera eficient l’accessibilitat i la mobilitat de la ciutadania. I, els fons europeus han de caminar cap a una millor accessibilitat dels nostres aparcaments públics, perquè hem demostrat que amb una gestió municipal podem fer-los funcionar millor. Així, anem a treballar en aquesta línia, seguint fent millor encara allò que ja fem bé, en polítiques de mobilitat que reverteixen en positiu sobre el comerç i hostaleria”.

Prieto també ha posat en valor “l’esforç que porten a terme comerciants i hostalers per obrir la persiana cada dia, i en correspondència a eixe esforç l’ajuntament ha d’actuar en conseqüència i seguir fent els deures en matèria de mobilitat sostenible i aparcament”.

Per la seua banda, Gregori ha destacat que aquesta iniciativa “és una clara impulsora de l’associacionisme comercial. Així, ja hi ha 120 peticions d’associats al Centre Històric Comercial i a l’Associació d’Hostaleria del Centre Històric. També és una poderosa ferramenta de fidelització del client, ja que el fet que un establiment li oferisca un descompte està posant-lo en valor”.

Gregori també ha posat en valor la gestió dels pàrquings públics municipals, apuntant que “en aquests moments hi ha en cadascun dels pàrquings del Centre Històric i el Prado 200 peticions en cua per a ser abonats. El fet que els pàrquings siguen accessibles i, sobretot assequibles, des de la gestió pública de l’ajuntament fa que es puguen impulsar iniciatives tan interessants com aquesta. Així, amb aquesta iniciativa els pàrquings de Gandia poden ser gratuïts, si tenim en compte que els descomptes són acumulables”.

El regidor de Polítiques Econòmiques, Ferran Martínez, ha indicat que “aquesta iniciativa s’engloba dins de l’estratègia del Govern local en matèria de comerç, que no és altra que la millora de les infraestructures i els equipaments, essencials per a facilitar la mobilitat i l’accessibilitat. També avancem en la renovació permanent del comerç mitjançant la innovació i la transformació digital, aconseguint l’objectiu últim que no és altre que millorar i augmentar la competitivitat dels nostres negocis i l’atractiu de la nostra ciutat”.

El president del Centre Històric Comercial, Pedro Izquierdo, ha volgut agrair a l’Ajuntament de Gandia aquesta iniciativa que “beneficiarà al comerç i hostaleria. Aquest nou pas que es dóna va en la mateixa línia de la digitalització del sector comercial i considerem que és una ferramenta que ens vindrà molt bé”.

Per últim, el president de l’Associació d’Hostaleria del Centre Històric, Pere Montalbán, ha celebrat i donat la benvinguda a “un projecte que ens permetrà per una part posar en valor el ser associat, i a més serà més agradable i viable per al client anar als locals d’hostaleria i de comerç. Per això, agraïm a l’ajuntament l’esforç que està fent en matèria d’innovació”.

 

Funcionament

Mitjançant aquesta app se apliquen als clients, de manera ràpida i senzilla amb la lectura dels codis QR dels tiquets, descomptes en els pàrquings subterranis del Centre Històric i del Prado, amb quatre tipus de descomptes: mitja hora, una, dos i tres hores. Unes reduccions que són acumulables durant la mateixa jornada. D’aquesta manera, un veí o persona que visita la nostra ciutat pot arribar a aparcar de forma gratuïta, per a realitzar-hi les seues compres, anar a la perruqueria, al gimnàs, a un bar, a un restaurant, etc.

Cada establiment decideix quin es el descompte que fa al client. I, per cada hora, el negoci només haurà de pagar 0,25 euros. Tot això serà tan senzill com presentar el tiquet del pàrquing a l’establiment en qüestió, que passarà un lector pel codi QR i es tramitaran automàticament els descomptes, que a més són acumulables durant el mateix dia.

Pel que fa a l’app, el cost de manteniment és gratuït per als establiments associats a algunes de les entitats comercials i hostaleres de la ciutat, gràcies a la subvenció de l’Ajuntament de Gandia. La resta d’establiments d’altres punts de la ciutat, només hauran de pagar al voltant de 4 euros al mes.