Gandia presenta una nova edició de la ruta ‘Destapa’t’

La regidora de Comerç, Mercats i Consum, Elena Moncho, i l’edil de Turisme, Platges i Promoció Exterior, Balbina Sendra, han presentat hui una nova edició de la iniciativa ‘Destapa’t’. A la roda de premsa també han comparegut el president de DestíSafor, Amadeo Faus; el president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Pedro Izquierdo; la presidenta del Comerç del Grau, Viktoria Avramenko i el president de l’Associació de Comerç de Gandia, Julio Cantó.

Esta vegada, el Destapa’t tindrà lloc el primer dijous de cada mes i es durà a terme entre el pròxim 4 de setembre i el 5 de desembre de 2025. Com a novetat, la ruta tindrà dues modalitats: una per als bars, que vendran cada tapa acompanyada d’una beguda per 5 euros i una altra per als restaurants, que serviran plats gurmet a partir del mateix preu.

“Des del departament de Comerç donem suport a esta proposta perquè suposa incentivar el consum de l’hostaleria i beneficia els negocis de tota la ciutat, ja que es convertirà en un element dinamitzador”, ha assenyalat Moncho, qui ha recordat que el termini d’adhesió a la iniciativa finalitza el pròxim 14 de juny.

Per la seua banda, Sendra ha destacat que esta és una de les iniciatives més importants de DestíSafor, atés que “dinamitzarà i desestacionalitzarà Gandia. Estem conençuts que tindrà una gran acollida entre les visitants i ajudarà a la desestacionalització, ja que es farà fora de la temporada turística”. La regidora socislista ha subratllat que “el fet que els comerços de Gandia se sumen al projecte genera sinergies que són molt importants per al turisme”.

“De moment, s’han sumat 26 locals de tota la ciutat i del Grau i volem animar la resta a fer-ho ja que, a diferència d’abans, és totalment gratis. L’objectiu és que la gent de fora conega la nostra gastronomia i que les persones d’altres pobles vullguen vindre a tastar totes les tapes”, ha dit Faus.

Després, ha explicat que tots els bars i restaurants que hi participen podran emportar-se el premi a la millor tapa de Gandia. “Volem que s’impliquen de manera que facen una bona tapa. Escollirem un jurat gastronòmic de fora de Gandia perquè decidisca quin plat és el millor”, ha afirmat.

També s’ha comentat durant la roda de premsa que, en esta ocasió, la gent tindrà un “passaport Destapa’t” que servirà de prova del fet que ha recorregut gran part dels locals. Les persones que hagen visitat entre 10 o 15 llocs entraran en un concurs.

Moncho ha recordat que els comerços també participaran en la iniciativa, ja que facilitaran als visitants una o dues hores de pàrquing gratuït. A més, tal com ha afegit Izquierdo, “les persones que compren als negocis del centre històric que s’hagen adherit tindran un euro de descompte a l’establiment del Destapa’t que preferisquen”.