Gandia presenta una nova edició del #3deMarch

La regidora delegada de l’IMAB, Liduvina Gil, i el regidor de Cultura, Nahuel González, , acompanyats de Teresa Pascual, vicepresidenta de l’Associació d’Escriptors de la Llengua Catalana; i Joan Deusa, representat de Saforíssims, Societat literària; han presentat este matí una nova edició de #3deMarch. Esta és una festa dedicada al poeta més important del segle XV, Ausiàs March i compta amb una programació moderna i transformadora. La programació començarà el 3 de març, amb commemoració de la data de la mort del poeta gandià i conclourà el 5 de març. L’estrena de la festivitat la realitzarà el grup de música Prozak Soap amb la publicació a totes les plataformes digitals d’una cançó original i trencadora inspirada en l’obra d’Ausias March.

La regidora de l’IMAB ha expresat la seua satisfacció per “la programació intensa i de gran qualitat” del programa. “La idea és demostrar que Gandia és una ciutat literària i que continue en aquesta línea. Si manté este estàndar vol dir que la ciutadania coneixerà i assolirà que Ausias March és el nostre poeta”, ha defès Gil.

“La programació que hem preparat enguany és molt ampla i es caracteritza per la coordinació de moltes entitats i disciplines amb l’objectiu de proporcionar a Gandia el reconeixent cultural que ens mereix”, ha expressat Souza. A més, ha agraït el fet que cada vegada més se sumen noves forces polítiques i culturals a aquesta festivitat per tal d’assolir aquesta meta. Així doncs, enguany s’incorpora l’Associació d’Escriptors de la Llengua Catalana a través del premi Salvador Iborra,  guardó adreçat a joves escriptors d’entre 18 i 30 anys.

Pascual ha detallat les activitats que protagonitzaran els finalistes del premi Salvador Iborra: “És un premi especial perquè reconeix no sols a la persona que ha guanyat, sinó als finalistes”, ha afegit. D’aquesta manera, a les 12.00 h del dissabte 5 de març, la Biblioteca Central de Gandia albergarà la presentació del llibre de poemes “Angles del vent” de Max Codinach, guanyador del premi. A les 19.30 h serà el torn per als finalistes Marcel Parcerisa, Cecilia Navarro, Neus Gómez, Laia Pujol, Aleix Pasqual, Pol Vouillamoz, Miguel Jiménez i Esther Climent. Realitzaran Desori Subversiu Volum 2, un recital de poesia acompanyat de l’actuació del grup d’electrovers Jansky al saló d’actes de la Casa de la Marquesa.

Esta programació ha estat coordinada per Saforíssims Societat Literària i les regidories de Cultura i de l’IMAB de l’Ajuntament de Gandia, amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la regidoria de Turisme, el grup de música Prozoak Soap, i el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba.