Gandia promou en les xarxes socials un estiu lliure de masclisme i violència per arribar a la gent jove

La regidoria d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, ha anunciat que aquest mes d’agost l’Ajuntament de Gandia ha reactivat la campanya #NoEstàsSola l’objectiu de qual sensibilitzar, prevenir i difondre protocols d’actuació en cas de presenciar o sofrir una agressió sexista o per violència de gènere.

Com a important novetat, l’acció #NoEstàsSola d’enguany anirà acompanyada d’una sèrie de vídeos per a conscienciar a la ciutadania, especialment a la població jove, que freqüenta els llocs d’oci.

La campanya està formada per una sèrie de vídeos rodats en diferents espais d’oci de la ciutat, en els quals podrem veure a joves de diferents edats triar entre diverses opcions, seguint la dinàmica dels populars reptes de xarxes com TikTok o Instagram. A través de missatges senzills i actuals, es pretén sensibilitzar en els punts claus de la campanya per a garantir un estiu lliure de masclisme i violència de gènere.

Sobre aquesta campanya, Navarro ha volgut agrair l’esforç i implicació de tota la ciutat per a actuar enfront del masclisme. Respecte al contingut i difusió en xarxes ha explicat que “sabem que aquests canals de comunicació són llocs estratègics per a fer arribar els recursos i els missatges per a conscienciar a la gent jove contra el masclisme“.

A banda de la campanya en xarxes socials, la iniciativa, com ja es va fer l’estiu passat, consta dels taxis segurs, les Parades Violeta en els autobusos i els materials de prevenció en els llocs d’oci que ja van col·laborar l’any passat (xiringuitos, pubs i discoteques) als quals s’han afegit els hotels de la ciutat de Gandia i les oficines de turismo.

A part d’aquesta difusió audiovsual per xarxes socials, qualsevol persona també podrá consultar tots els recursos que componen la campanya #NoEstàsSola, amb tota la informació d’interés en matèria d’igualtat i prevenció de la violència de gènere, a través d ela página web de l’àrea municipal d’Igualtat www.igualtatgandia.org.

Per últim, la responsable d’Igualtat ha convidat a tots i totes a consultar i fer ús de tots els recursos municipals per a la prevenció de les agressions sexistes, ja que “entre totes i tots hem de parar al masclisme i les agressions a les dones”, i ha recordat que aquelles dones que ho necessiten, també poden sol·licitar atenció psicològica de manera gratuïta i confidencial.