Gandia proposa al barri de Corea perquè puga accedir a les ajudes del programa ARRUR

La Junta de Govern celebrada este matí a l’Ajuntament de Gandia ha aprovat l’inici del tràmit d’un ARRUR (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural) per a la barriada de Corea. Una iniciativa que com la resta d’ARRUR comptaria amb aportacions del Ministeri, la Generalitat i el mateix consistori i que permetria la rehabilitació tant d’habitatges privats com de zones comunes. Este ARRUR se sumaria d’esta manera als ja aconseguits al barri de Raval (2019) i a Beniopa-Plaça El·líptica (2020).

Després de finalitzar la reunió, la regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, ha afirmat que la meta marcada des del departament és optar a un ARRUR per al barri de Corea. “Pensem que és prioritari actuar en esta barriada perquè el veïnat guanye en qualitat de vida gràcies als importants recursos econòmics que podrien arribar”, ha afirmat la regidora socialista.

Amparo Victoria també ha posat de manifest que “s’ha presentat un projecte potent molt treballat pels tècnics municipals que permetria la renovació d’un gran nombre d’habitatges, locals i edificis gràcies a esta línia d’ajudes al temps que també es contemplen intervencions en determinats espais urbans. El que volem és que tots els gandians tinguen les mateixes oportunitats i visquen integrats en una mateixa trama urbana cohesionada sense que hi haja barris de primera o de segona a la nostra ciutat”.

Per la seua banda, el president de la Junta de Districte de Corea, José Manuel Prieto, ha destacat que el Govern local seguirà apostant per este tipus d’iniciatives que ajuden a millorar els habitatges privats i els espais públics. “Com més habitatge privat tinguem i més comunitats de veïns participen en la renovació i regeneració, més podrem invertir proporcionalment als carrers i al barri de Corea”, ha assenyalat.

Pel que fa a la zona que es podria beneficiar, Prieto ha explicat que se centraria en el carrer Perú i els seus adjacents, així com la zona de les cases dels ferroviaris. “Hem treballat amb el Departament d’Habitatge, amb els administradors, el col·legi d’arquitectes i ara també amb els veïns en dues Juntes de Districte on hem presentat el projecte, i hem fet una gran tasca de preparació d’este esbós de què ha de ser la inversió al barri de Corea”, ha remarcat.

“Tindrem esta candidatura, però si no fóra a possible l’obtenció dels fons en esta primera oportunitat, ho tornaríem a intentar. Així, anirem a més convocatòries, i fins i tot, a més fons d’altres vies i d’altres administracions per a fer realitat una de les prioritats del Govern de Gandia: actuar a Corea i a les zones de la barriada que ho necessiten”, ha indicat l’edil socialista, qui també ha afirmat que “sabem que tenim un bon projecte i esperem que en esta o en una altra convocatòria es possibilite que l’ARRUR de Corea siga una realitat”.