Gandia Protur augmenta el seu deute en un any de 96.000 euros a més de 2.3 milions d’euros

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia i membre del Consell d’Administració de Gandia Protur, Diana Morant, ha denunciat hui públicament que el deute financer de l’empresa pública Gandia Protur ha augmentat en poc més de 6 mesos del govern del PP de Torró en més de 2 milions d’euros, passant de 96.930,37 euros en 2010 a 2.302.525,37 euros en 2011.

Tal i com ha explicat Morant, fa dues setmanes es van aprovar els comptes de l’empresa pública en una sessió en la qual els membres de l’oposició no van poder accedir a veure les factures d’aquestes xifres, en una nova demostració “de l’opacitat d’un govern que assegura ser transparent però que, pel que sembla, té massa coses que amagar”, ha dit Morant.

Diana Morant i Vicent Mascarell durant la roda de premsa
Diana Morant i Vicent Mascarell durant la roda de premsa

Per als socialistes, aquest balanç demostra que, lluny del que diu constantment Torró i el seu govern de que les seues activitats no costen diners als gandians, en realitat “els circs romans, concerts, corregudes de bous i l’auditori Arena s’estan pagant amb diners de tots a través de l’empresa pública”.

Morant ha lamentat la contraposició que suposa que un govern assegure que no té diners per a pagar serveis públics tan importants com són les escoletes, o per a pagar subvencions a associacions mentre “gasta a mans plenes en polítiques d’oci i pandereta que, a més, són un fracàs per a Gandia, i que demostren que els del PP tenen diners per al que volen”.

La barra lliure dels bous

El regidor socialista Vicent Mascarell ha denunciat que el darrer exemple de la “barra lliure” de Torró a través de Gandia Protur s’ha donat aquest cap de setmana amb les corregudes de bous, per a les quals el govern ha regalat milers d’entrades, pagades per tots els gandians, per tal de vendre que ha estat un èxit el que, en realitat, “ha estat un vertader fracàs”, ha dit Mascarell.

Tal i com ha explicat Mascarell, són molts els ciutadans, comerciants i hostelers de Gandia que han denunciat als socialistes el repartiment, per part del govern, de milers d’entrades per distints negocis de la platja per a les activitats taurines de dissabte i diumenge. Un fet al que cal sumar que el divendres s’obriren les portes a meitat de l’espectacle per a convidar a tots els vianants que passaven per allí.

Mascarell ha preguntat “quin cost ha tingut per als gandians aquestes corregudes de bous i totes les entrades que s’han regalat i quin criteri s’ha seguit per a que unes persones entren debades mentre que altres han pagat fins a 60 euros”. I és que, per a Mascarell, “Gandia Protur és el joguet que utilitza Torró per a pagar amb els nostres impostos tots els seus capricis i per a blanquejar i maquillar els fracassos de les activitats que ell proposa i que ens estan eixint molt cares”.

Per últim, els socialistes han assegurat que sospiten que aquesta tècnica, que ja es va utilitzar l’any passat per als concerts, tornarà a utilitzar-se enguany, perquè, tal i com han assegurat, hi ha indicis que demostren que la venda d’entrades no va a bon ritme. En aquest sentit, Mascarell ha lamentat que el govern premie més a les persones que han anat als bous que als que compren als comerços de Gandia per a descomptes en les entrades dels concerts. Així, els primers rebran descomptes del 25%, mentre que aquell qui potencie el comerç gandià només es beneficiarà d’un 10% de descomptes.