Gandia reafirma el seu lideratge en qualitat turística en renovar la bandera blava a les platges Nord i de l’Auir

La platja Nord de Gandia obté per 38 any consecutiu la bandera blava, reafirmant així el seu lideratge i convertint-se en una de les poques de tota Espanya que l’ha mantinguda des dels inicis del segell. A més, la platja de l’Auir l’ha obtingut per tercera vegada.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), l’organització responsable a Espanya d’atorgar estos distintius, ha anunciat que les platges de Gandia han renovat estes acreditacions, les quals són un símbol identificatiu d’una qualitat ambiental alta i uns bons serveis i seguretat per als usuaris. També s’ha atorgat el Centre Bandera Blava a l’Aula Natura de la Marjal, un reconeixement que se suma al de Sender Blau assolit el mes de febrer passat.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha mostrat la seua satisfacció per la reedició dels reconeixements: “És una gran satisfacció renovar els nostres distintius que acrediten la qualitat de la nostra platja. Estem orgullosos de tindre la platja que tenim, de les millors de la Mediterrània. Amb uns serveis immillorables i uns nivells de neteja i manteniment que la fan única. La nostra platja complix totes les garanties sanitàries i de seguretat. I no sols és un motor turístic i econòmic sinó un bé i un privilegi que sempre hem sabut cuidar i conservar”.

“Ens avala la Bandera Blava, però també altres distintius atorgats per ADEAC com el Centre Blau de l’Aula Marjal Natura i el Sender Blau. Tots estos guardons convertixen Gandia en una platja líder en excel·lència turística. Enguany hem estat la primera platja de la Comunitat Valenciana que ha obert la temporada turística, el 13 de març”, ha declarat la primera autoritat municipal, qui ha volgut agrair el treball incansable que, des del departament de Turisme, i des del mateix sector, s’està duent a terme per fer que la platja de Gandia continue sent líder en qualitat i excel·lència a tota Espanya.

L’alcalde ha recordat que Gandia, de la mà d’ADEAC, serà seu, juntament amb l’Alfàs del Pi, del segon Congrés Internacional de Bandera Blava, baix el lema ‘Sostenibilitat, salut i seguretat’ els dies 22, 23 i 24 d’octubre d’enguany 2024. El dia 24, els congressistes es desplaçaran a Gandia, per fer pràctiques i tallers a la platja Nord.

D’altra banda, la regidora de Turisme, Platges i Promoció Exterior, Balbina Sendra, ha destacat el lideratge i l’exemplaritat de Gandia en este àmbit: “Ser líder suposa un esforç continuat. Ha estat el treball i l’exigència de la ciutat la que ens ha situat al top de les platges d’Espanya. Els reconeixements ens animen a continuar i a avançar en el camí del treball col·laboratiu amb el sector perquè la platja estiga sempre a punt”.

ADEAC, que complix enguany el 38é aniversari del reconeixement que s’atorga a les millors platges de l’Estat, ha anunciat totes les platges i ports guardonats, així com les acreditacions de Senderisme, Centres Blaus, Distincions Temàtiques i les Banderes Blaves per a embarcacions turístiques sostenibles a la Campanya 2024.