Gandia rebaixa el preu de l’abonament de les instal·lacions esportives i presenta un nou sistema de reserves

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada pel tècnic del departament, Toni Deusa, ha comparegut hui en roda de premsa per a anunciar que el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Gandia rebaixa els preus de l’abonament necessari per a gaudir de les instal·lacions esportives municipals de manera més assequible, una iniciativa que va ser aprovada amb una modificació de l’ordenança de preus públics d’estos espais al ple del darrer mes de març.

A l’inici de la seua intervenció, Morant ha destacat que l’objectiu de la reducció dels abonaments “és oferir als usuaris preus més econòmics i accessibles”. Amb esta iniciativa, “l’abonament de 10 entrades per a fer ús de la piscina es reduïx de 35 euros a 24 en el cas de persones adultes i a 12 euros per a menors de 16 anys, jubilats i pensionistes, el mateix preu que tindrà el cost de l’abonament de 10 entrades per a fer ús de les pistes exteriors de pàdel i frontó (Beniopa), tenis o atletisme”, ha explicat.

D’altra banda, l’edil socialista també ha informat que l’Ajuntament de Gandia posa a disposició de la ciutadania la nova app ‘Gimnasio Virtual’ per a agilitzar la gestió de reserves dels espais esportius municipals i per a controlar el seu aforament amb motiu de l’actual situació de crisi sanitària i de la reducció d’assistència a estos espais, al mateix temps que servirà per a comptar amb una referència més àgil i exhaustiva de la demanda dels usuaris”.

Per la seua part, Deusa ha assenyalat que esta eina digital “ens donarà moltíssima agilitat, i confiem que s’utilitzarà de manera regular fins i tot després de la pandèmia adaptant-la a la situació de normalitat”. En aquest sentit, hi ha matisat que l’app facilita als usuaris la possibilitat de “realitzar la reserva d’accés a les instal·lacions que més els interesse atenent a l’horari i serveis disponibles”.

Per a gestionar les reserves a través de l’app, les persones interessades han de donar-se d’alta com a usuaris del Servei d’Esports, de manera que hauran de presentar-se a les oficines amb una cita prèvia que podran sol·licitar telefonant al 96 295 94 00 o a través del web https://app.bookitit.com/es/hosteds/widgetdefault/24faf0a53857744f769bbdc73fd2b305d#services. Una vegada es compte amb l’alta del registre, els usuaris rebran un correu electrònic amb nom d’usuari i enllaç per a crear una contrasenya per tal d’accedir al perfil personal i gestionar les reserves amb un termini màxim de 48 hores abans del dia que es vol fer ús del servei.

Així i tot, cal destacar que l’administració continuarà oferint el servei presencial i telefònic per a efectuar la reserva, ja que a algunes persones poden no disposar d’aparells electrònics com un smarthpone o una tablet, o per a d’altres realitzar este pas els pot suposar certa dificultat per una menor familiarització amb estos aparells tecnològics. A tal efecte, es pot telefonar al 96 295 96 75 (consergeria poliesportiu) o al 96 295 96 96 (oficines Servei d’Esports).

Pel que fa a l’accés a les instal·lacions, els usuaris podran utilitzar l’app o un dispositiu de proximitat amb tecnologia MIFARE que podran adquirir per 3 euros a les oficines d’Esports quan es realitze l’alta en el servei, ja que són a través d’estes modalitats tecnològiques on s’assigna l’abonament per a accedir al poliesportiu cada vegada que s’hi acudisca. Per a garantir la màxima seguretat a causa de la crisi sanitària provocada per la covid-19, el pagament dels abonaments s’efectuarà exclusivament a través de targeta de crèdit a les dependències de consergeria o del Servei d’Esports.