Gandia reconeix les celebracions de les Falles i la Setmana Santa a l’Acte Cívic

Les Falles i la Setmana Santa, totes dues reconegudes com a Festes d’Interés Turístic Nacional, han estat hui reconegudes per la seua importància i rellevància a la nostra ciutat a l’Acte Cívic que s’ha celebrat al Pati d’Armes del Palau Ducal i que ha comptat amb la presència de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, així com membres de la Corporació municipal i representants de la societat civil. Durant l’acte han recollit distincions les 18 germandats de la ciutat, la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, les 23 comissions falleres i la Federació de Falles de Gandia.

L’alcalde de Gandia ha recordat que l’Acte Cívic va ser recuperat fa tres anys i que s’ha consolidat com “una jornada per viure, amb orgull de ciutat, el sentiment de pertinença al projecte col·lectiu, que és Gandia”.

Sobre els col·lectius reconeguts a la jornada, l’alcalde ha destacat que “són dos col·lectius que aglutinen, que unixen tota la ciutat; qui no és confrare és faller (o ambdues coses) i qui no ho és, pertany familiarment o per tradició a algun d’estos col·lectius”, i ha afegit que “parlem de sentiments, d’emocions i, alhora, de projecció exterior, de com repercutixen estes celebracions a la nostra activitat econòmica. El reconeixement a la Setmana Santa i a les Falles suposa un impuls més al nostre turisme i a l’objectiu d’excel·lència, desestacionalització i diversificació que perseguim, que té conseqüències directes a la qualitat de vida de tota la ciutadania”.

“Continuarem traspassant fronteres, aconseguint nous reptes i aprofitant noves oportunitats. Perquè tant les Falles, com la Setmana Santa, tenen efectes multiplicadors, són grans esdeveniments de dimensió turística, que tenen una important repercussió econòmica a la ciutat. I ho farem plegats, igual que s’han obtingut tots els indicadors que han fet possible que arriben a bon terme les declaracions d’Interés Turístic Nacional de la Setmana Santa i les Falles, que ja han passat a formar part d’este grup de festes selecte de tota Espanya, menys de 30 a la Comunitat Valenciana. La col·laboració de les institucions amb la societat civil és una reeixida via assegurada”, ha afirmat la primera autoritat municipal.

Diana Morant, en nom del Govern d’Espanya, ha lliurat dues plaques de reconeixement a les Falles i la Setmana Santa com a Festes d’Interés Turístic Nacional, un distintiu que atorga el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

La ministra ha mostrat la seua felicitat per poder participar en allò que ha anomenat “l’acte d’homenatge a la millor Gandia”. Una ciutat que ha qualificat de integradora, creativa i innovadora, “que creix i renova les fulles, mantenint intactes els valors de les seues arrels. Una Gandia que no seria el que és sense la Fira i Festes, les Falles i la Setmana Santa”.

“Hui em sume a este Acte Cívic com a gandiana, com a exalcaldessa, però sobretot, com a ministra del Govern d’Espanya”, ha continuat Morant, qui ha incidit que amb els reconeixements de Festes d’Interés Turístic Nacional, “el Govern d’Espanya acompanya la ciutat de Gandia en el seu full de ruta cap a un turisme inclusiu, sostenible i sostingut, impulsat per unes polítiques públiques basades en el coneixement i creades des del diàleg constant. Esta postal que dibuixem ací retracta l’enllaç gairebé simbiòtic que hi ha entre les Falles, la Setmana, Santa i la ciutat”.