Gandia reconeix l’esforç de la Policia Local

La plaça Major ha acollit este migdia la Festa de la Policia de la Policia Local de Gandia, un acte on es s’ha premiat i reconegut diferents efectius del cos policial per la seua tasca, i que ha estat presidit per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. L’acte ha comptat amb l’assistència del subdelegat del Govern, Luis Felipe Martínez; el secretari sutonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel; el director general d’Interior, Salvador Almenar, així com una àmplia representació de la corporació municipal, membres de col·lectius socials i empresarials de la ciutat i representants del cos de Bombers, Protecció Civil, Policia Autonòmica, Policia Nacional, Guàrdia Civil i el jutge degà de la ciutat de Gandia.

El comissari Cap Principal de la Policia Local, José Martínez Espasa, ha tingut unes paraules davant de tots els assistents on ha informat que la Policia Local ha realitzat enguany un total de 23.310 serveis, 64 serveis al dia, dels quals un 28% corresponen a policia administrativa, incloent esdeveniments al carrer i altres com a absentisme escolar, i un 14,6% a policia assistencial. Espasa ha abordat el “canvi de paradigma policial que la llei de coordinació 17/2017 ha propiciat amb una policia més propera, més inclusiva, més preventiva, que resol problemes quotidians i rep la confiança de la ciutadania, a la qual servix incansablement, i sense escatimar esforços i arriscant la seua vida, ja ho hem vist”.

El comissari ha remarcat la col·laboració amb la Policia Nacional amb la qual no només s’afronten els operatius conjunts, sinó que també es treballa en la formació conjunta dels integrants de les dues forces policials i amb la Guàrdia Civil, amb qui s’està potenciant la col·laboració. A més, ha volgut agrair la tasca del cos funcionarial que dóna suport al treball policial i ha fet menció especial als agents reconeguts a l’acte. “Ens queda un camí intens i necessari cap al canvi. La societat ens ho exigix. El canvi és difícil, ens obliga a eixir de la nostra comoditat i zona de confort, desconcerta, genera dubtes, incertesa. Però veig el rumb, veig on anem, i vos dic que valdrà la pena”, va finalitzar.

Per la seua banda, Nacho Arnau ha fet valdre la feina que fan tots els integrants de la Policia Local perquè “una gran ciutat com la nostra seguisca avançant”. Més enllà de les actuacions habituals, el regidor socialista ha destacat la posada en marxa de la Unitat Kalos contra els delictes d’odi, que reforça i recolza la Unitat Gessamí contra la violència de gènere i ha reivindicat a la feina feta “per dotar el cos de la Policia Local de més mitjans amb l’objectiu d’atendre les necessitats de la nostra ciutat alhora que modernitzem els nostres recursos i millorem les instal·lacions”. Un altre dels aspectes que ha destacat Arnau és la policia de proximitat i la seua progressiva implantació als torns de vesprada que sens dubte contribuirà a incrementar la seguretat, alhora que es col·labora en el compliment del Pla Respecte.

Pel que fa a la plantilla, el regidor delegat de Seguretat ha destacat l’ampliació dels recursos humans gràcies al procés selectiu més gran de la Policia Local des de la Transició el que ha revertit en un rejoveniment de la plantilla. “Continuarem treballant per complir les peticions que queden pendents i col·laborant de la mà del Policia Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Bombers als quals vull agrair la seua col·laboració contínua”.

Per finalitzar l’acte, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha mostrat el seu orgull com a gandià i el seu orgull pels servidors públics. “Els devem la nostra gratitud com a comunitat, ja que ens ajuden a desenvolupar els nostres projectes de vida amb la seguretat que ens aporten i ens permeten com a ciutat millorar col·lectivament gràcies al seu compromís. La Policia Local i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat ens permeten conviure en societat i solucionar els problemes que puguen sorgir gràcies a les ordenances. Les normes de convivència que tots ens hem donat”.

L’alcalde ha incidit en la feina que es realitza en els últims mesos per augmentar el compliment de les ordenances i enaltir el respecte i la cura de la ciutat, alhora que es consolida l’ordre com a element important per garantir la igualtat entre tots els ciutadans. “L’acte de hui és una mostra de com ens sentim d’orgullosos i servix per a agrair tots els serveis, gestes i actuacions en defensa dels més vulnerables. Hui projectem el nostre projecte de futur entre tots per assolir noves fites després d’haver superat anys dolents marcats per un incendi a Marxuquera, la pandèmia, danas, temporals i nous fenòmens meteorològics que ens queden per fer front. Per això, estic segur que comptarem amb la societat gandiana, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l’administració de Justícia i uns agents de la Policia Local que hui celebren el seu dia”.