Gandia reconeix l’esforç dels agents de la Policia Local durant la pandèmia

El Palau Ducal ha acollit este migdia la Festa de la Policia de la Policia Local de Gandia, un acte on es s’ha premiat i reconegut diferents efectius del cos policial per la seua tasca, i que ha estat presidit per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. L’acte ha comptat amb una àmplia representació de la corporació municipal, membres de col·lectius socials i empresarials de la ciutat i representants del cos de Bombers, Protecció Civil, Creu Roja, Policia Nacional, Guàrdia Civil, a més del director general d’Operativa, Ángel Paredes; el jutge degà de la ciutat de Gandia, i el fiscal degà dels Jutjats de Gandia. Durant l’acte, l’Intendent en Cap de la Policia Local, ha imposat a l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i al regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, l’Escut d’Or de la Policia Local.

També hi ha hagut un agraïment a diverses empreses, associacions i particulars que en els mals moments de la pandèmia, en què els recursos essencials de protecció personal resultaven escassos, van oferir material de manera desinteressada a la Policia Local. Igualment s’ha agraït a aquells col·lectius que han participat a primera línia durant la pandèmia, amb una col·laboració estreta i constant amb la Policia Local, com ara el Departament de Salut de Gandia, el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil. Alhora, s’ha agraït l’esforç de les treballadores de FCC, que van vetllar per la salut i la higiene en la neteja de les instal·lacions policials.

Finalment, també s’ha reivindicat la dedicació dels membres de la Policia Local de Gandia que porten més de vint anys integrats en diferents cossos de policia local de la Comunitat Valenciana i s’ha reconegut aquells membres que han passat a la situació de jubilació.

El cap de la Policia Local de Gandia, Salvador Morant, ha tingut unes paraules davant de tots els assistents als quals ha agraït el treball de totes les unitats que conformen la Policia Local així com a la unitat administrativa. Morant ha recordat que la pandèmia va suposar un canvi de prioritats, però que ara la ciutat recupera la seua activitat i, per tant, la presència de la Policia Local. Quant als reptes de futur, el cap de la Policia Local ha parlat de l’augment d’espais disponibles per a la ciutadania i les noves formes de mobilitat.

Per la seua banda, Nacho Arnau ha recordat que des del moment en què es va decretar l’estat d’alarma, la Policia Local va començar a fer front, amb èxit, a un dels reptes més importants que ha afrontat al llarg de la seua història, demostrant una gran empatia i solidaritat amb la ciutadania. El regidor socialista també ha felicitat els membres de la Policia Local “per la gran tasca que heu realitzat durant la crisi de la covid-19, on heu vetlat per la nostra seguretat posant en risc, en alguns casos, la vostra seguretat i la de les vostres famílies”.

Arnau ha destacat que “en estos dos anys i mig que porte de regidor he pogut conéixer en profunditat la Policia Local de Gandia. He pogut veure en primera persona la feina diària dels seus agents. Em sent molt orgullós de la Policia Local i molt agraït per tota la feina feta”.

Finalment, Prieto s’ha dirigit als agents afirmant “entre tots vosaltres, i les forces de seguretat que representeu, heu aconseguit situar Gandia com una de les ciutats més segures d’Espanya. El vostre treball incansable, precís i eficaç ha permés que Gandia compte actualment amb la taxa de criminalitat més baixa de l’última dècada, una fita que us anime a continuar mantenint”.

També ha animat els membres de la Policia Local a continuar cooperant de forma conjunta amb la resta de cossos policials. “L’estreta coordinació que es demostra cada dia entre totes estes forces és fonamental per garantir la pau i la convivència a Gandia, per això hui també és moment d’agrair la col·laboració d’altres cossos de seguretat i d’emergències amb la nostra Policia Local com el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil, Protecció, Civil o el parc de bombers. Una cooperació estratègica i necessària que també ha estat traduïda amb operatius conjunts durant la crisi de la Covid-19”. L’alcalde ha assenyalat que “els moments complicats sempre afecten més les persones vulnerables. I, per això, les administracions tenim l’obligació i el deure de posar en funcionament mecanismes per protegir-les. I això ho ha fet la Policia Local de Gandia durant la pandèmia”.

Finalment, la màxima autoritat municipal ha declarat que “nosaltres també contribuirem, com hem anat fent estos anys, a dotar de més mitjans i recursos el nostre cos de la Policia Local” i ha recordat que ha estat l’actual executiu el què ha dut a terme l’oferta d’ocupació pública més gran d’agents de Policia Local que s’haja fet des de la Transició, que incorporarà més de 40 nous agents alhora que s’han ampliat les places de comandaments. “Ens preparem per a ampliar, encara més, la formació per continuar amb l’excel·lència en l’atenció als nostres ciutadans i la prestació dels nostres serveis públics”, ha declarat.