Gandia recupera el pròxim 18 de juny la línia diària de tren Intercity amb Madrid

Gandia comptarà des del 18 de juny fins al 4 de setembre amb una línia de tren diària Intercity que connectarà la capital de la Safor amb la ciutat de Madrid. Així ho ha anunciat Renfe, convertint el servei actual que només funcionava els caps de setmana en un servei que disposarà d’un tren per sentit diàriament.

L’eixida dels trens des de l’estació de Madrid Puerta de Atocha serà a les 14.55 hores, excepte els dissabtes que s’avançarà a les 10.55 hores. En sentit invers, l’Intercity eixirà diàriament des de l’estació intermodal de Gandia a les 9.40 hores. Segons Renfe, este trajecte evita que circulen per carretera 3.900 cotxes que emetrien a l’atmosfera 149.000 quilos de CO₂ a la setmana i 1.682.404 quilos de CO₂ durant tot el període estival, a més d’impedir l’emissió d’altres gasos contaminants.

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha expressat la seua satisfacció després de l’anunci. “Estem davant d’una gran notícia. Com a destinació turística esta decisió ens situa com a un municipi de referència que es prepara per a una excel·lent temporada turística. Tindre un tren diari amb Madrid durant els mesos de l’estiu és un fet extraordinari i una gran oportunitat”.

L’edil socialista també ha manifestat que el Govern local treballarà perquè la mesura es prolongue en el temps. “Esta iniciativa reforça encara més la important campanya publicitària que estem desenvolupant a la capital d’Espanya amb presència en els principals punts de la ciutat de Madrid. El nostre objectiu és fidelitzar a un client que sempre gaudix de la seua estada al nostre destí”.