Gandia reduirà en 100 tones les emissions de CO2 amb la instal·lació de plaques solars a edificis municipals

Gandia continua avançant en la millora de l’eficiència i la generació d’energia verda. El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha informat que ja ha estat aprovada la licitació del projecte d’instal·lació de panells solars a edificis públics de la ciutat. En concret, esta iniciativa contempla la col·locació de plaques solars a les teulades de l’edifici municipal situat a la plaça del Tirant, el mercat del Prado i l’Urbalab. L’import de l’actuació ronda els 250.000 euros. En el cas de les instal·lacions de les places del Tirant i del Prado, l’energia generada també servirà per a proveir els pàrquings municipals, mentre que la instal·lació situada a l’Urbalab podrà subministrar el seu excedent a la Casa de la Marquesa.

Tal com ha explicat el regidor socialista, la producció i la demanda d’energia d’estes instal·lacions està molt sincronitzada, per la qual cosa l’estalvi a la factura de la llum serà més gran. D’esta manera, s’intal·ñaran plaques solars que generaran prop de 200 kW, amb la qual cosa es garantix el 100% del consum diari dels edificis i els pàrquings, situant la taxa d’autoconsum entre el 75 i 79,51%, alhora que s’evita l’emissió de més de 100 tones de CO2 a l’atmosfera. Pel que fa a l’estalvi econòmic per a les arques municipals i als preus actuals de l’energia, se situa prop de 100.000 euros anuals.

Gregori també ha incidit en l’interés de generar el màxim estalvi energètic possible dins la línia de compromís del Govern local amb el medi ambient i l’Agenda 2030.

Finalment, l’edil socialista ha avançat que l’Ajuntament de Gandia “pretén continuar ampliant este tipus d’instal·lacions al poliesportiu, al Centre Social Marcel·lí Pérez, mercat d’abastaments i la biblioteca municipal gràcies als fons Next Generation”, a més d’estar estudiant altres iniciatives que permetran continuar convertint a la nostra ciutat en un espai que cada vegada siga més respectuós amb el medi ambient.