Gandia reduïx en 85 punts el nivell d’endeutament segons l’últim informe de l’AIReF

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel vicealcalde, Josep Alandete, i el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut en roda de premsa per a valorar els principals resultats que obté Gandia a l’informe de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).

Tal com ha explicat Prieto, el document indica que la ràtio d’endeutament respecte als ingressos corrents ha disminuït en 85 punts respecte al 2015, quan Gandia estava en risc crític (de passant de 370 a 285 punts). “Amb estes dades i l’evolució que s’espera, és possible que en el pròxim informe Gandia ja haja baixat un esglaó més, passant de risc alt a moderat. Hem baixat quatre graons a l’històric d’s informes des de 2015”, ha indicat.

La primera autoritat municipal ha volgut destacar que el Període de Pagament a Proveïdors (PMP) ja se situa en onze dies i que enguany i el pròxim s’amortitzaran 5 milions d’euros per exercici.

“Estos i altres indicadors ens han permés que el Ministeri ens haja tret de la zona de risc. Entre tots els ajuntaments, hem passat de ser un mal exemple a ser una referència de com s’han de fer les coses”, ha declarat Prieto, qui afegia que “malgrat estos esforços, seguim complint amb les necessitats de la ciutadania i les empreses”.

Per part seua, Salvador Gregori ha explicat que “les bones xifres que estem aconseguint pot ser que ens permeten baixar a situació de risc moderat. Des del 2015 hem baixat quasi 100 punts el nivell d’endeutament. Els informes són clars i la resta és soroll i demagògia”.