Gandia reintegra definitivament el riu en la ciutat amb la remodelació del pàrquing del Centre Històric

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada de diversos membres del Govern local com el regidor d’Economia i Hisenda (responsable dels pàrquings públics), Salvador Gregori, el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, i l’edil de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, han visitat la finalització de les obres del pàrquing del Centre Històric.

Es tracta d’un pàrquing construït el 1998, fa dues dècades, però que ha patit una evolució; dalt s’hi va construir una plaça, una estructura ocupada per dependències municipals. I tot això va posar damunt la taula la necessitat d’ampliar la fonamentació, els pilars i l’estructura del pàrquing. Així, amb esta actuació finalitza la seua consolidació, i s’hi han refet altres deficiències com humitats, goteres o s’ha millorat el paviment, sobretot la rampa d’entrada i d’eixida del pàrquing amb un material adient per a evitar accidents.

A més, aprofitant l’obra, s’hi ha volgut repensar la integració de l’accés del pàrquing en un espai tan emblemàtic com el passeig de les Germanies, que tenia una barana que ocasionava soroll paisatgístic per una transparent que deixa veure en què consistix l’espai; s’ha guanyat una plaça que conté la rampa, però que ara deixa veure amb claredat l’entrada a la plaça del Tirant, als diferents carrers, d’una forma més senzilla s’hi concep el conjunt de tot l’espai.

Per aconseguir-ho també ha estat necessari modificar alguns dels elements: nou accés per a vianants que ha obligat a moure l’escultura de la ‘G’ de Joan Barrantes, de forma consensuada amb l’escultor. «Per fi estem integrant el riu en la ciutat, eliminant barreres visuals, gràcies també a la prolongació del passeig de les Germanies en el parc Ausiàs March. Ja ho vam fer en una primera actuació del pàrquing, obrint l’accés al Raval. I, ara, acabem d’arrodonir la integració definitiva».

El cost ha sigut de 165.000 euros i s’hi han involucrat diferents departaments municipals, des de el regidor de pàrquings, Salva Gregori, les àrees d’Urbanisme, Serveis Bàsics a la Ciutadania, Mobilitat i Trànsit, sota la direcció de l’arquitecte municipal Fernando Mut.

«De nou el pàrquing tornarà a ser eixe motor aliat del comerç, l’hostaleria, els serveis i de tota la infraestructura urbana del Centre Històric. Gràcies a la millora d’una de les infraestructures essencials dins el concepte de ciutat amable, de comerç urbà i facilitadora d’espais de pàrquing perquè la ciutadania i els visitants puguen gaudir dels serveis que ofereix el nostre centre», ha assenyalat Morant.

L’alcaldessa també ha recordat les polítiques del Govern de Gandia de baixada de preus dels pàrquings públics. Així, s’ha passat «d’un aparcament heretat buit de cotxes, a un altre amb llistes d’espera per tal d’aconseguir un abonament».

I com a novetats, s’hi ha guanyat places de pàrquing amb la reordenació i es destinaran 200 places per a motocicletes i 20 per a bicicletes. L’abonament de les motos serà el 50% del dels cotxes (20 euros/mes). En rotació, també el preu és del 50% respecte dels vehicles (0,5 euros/hora). Deixar-hi les bicis serà gratuït.