Gandia rep els alumnes d’FP en pràctiques de Laval per a treballar en empreses hostaleres

La regidora de Relacions Internacionals i Agermanaments, Liduvina Gil, va rebre ahir els dos alumnes d’FP en pràctiques provinents de l’Institut Lycée Professinnel Robert Buron del municipi francés de Laval, agermanat amb Gandia. “Fa més de quinze anys que tenim relacions d’intercanvi entre alumnes de França en pràctiques i la nostra ciutat en l’àrea de comerç i de pastisseria. Esta vegada tenim cuiners i cambrers”, va apuntar Gil.

Des del passat 22 de febrer fins al 18 de març, Clèment Morice i Perrine Houdin, estudiants d’FP de la localitat francesa, realitzaran les seues pràctiques professionals en els restaurants de Ca Marc i Vins i Més. “Sempre hi ha una satisfacció plena per part dels restauradors de la formació que tenen els alumnes”, ha destacat la regidora socialista. Tal com ha explicat, també desenvoluparà pròximament les seues pràctiques al restaurant Telero un alumne més que retarda la seua estança a Gandia a conseqüència de la seua infecció per covid.

Per la seua banda, Gaelle Bastian, professora que ha acompanyat als estudiants en este viatge ha agraït a Gandia i a totes les persones que han fet possible que els alumnes puguen estar a la ciutat. Així mateix, els dos estudiants han donat les gràcies per esta oportunitat a l’Ajuntament de Gandia i les empreses que els acollissen i han mostrat la seua voluntat per aprendre de la gastronomia i cultura espanyola i valenciana.

“Per a ells, a banda de la seua experiència professional, és una nova manera de conéixer una nova cultura, de conéixer la nostra gastronomia, les nostres tradicions culturals”, ha destacat Gil. Per això, ha volgut animar als alumnes que aprofiten esta experiència de viatjar a altres espais i ciutats perquè això els enriquix tant professionalment com culturalment.