Gandia rep més de 130.000 euros en matèria de turisme i Smart Cities

L’Ajuntament de Gandia ha rebut dues subvencions per un valor total de 138.390 euros per a l’execució d’un projecte d’innovació al municipi per ser una localitat turística. Així ho ha explicat este matí en roda de premsa el regidor de Turisme i Smart City, Vicent Mascarell.

En primer lloc, el consistori és beneficiari de la subvenció “Smart Cities 2022” de la Diputació de València amb 25.000 euros. Este import anirà destinat a l’execució d’un projecte pilot de ciutat intel·ligent centrat en la millora de la gestió turística i de la mobilitat del Grau i platja de Gandia.

El projecte proposa la implantació d’un sistema de detecció d’aforaments de vehicles d’entrada i eixida de la ciutat “amb l’objectiu de conéixer en temps real l’afluència de vehicles, la procedència, el temps de residència, els costums, l’estat de les vies d’accés…”, ha declarat l’edil socialista. Este es portarà a terme a les pròximes setmanes, i redoblarà l’atenció durant la propera Setmana Santa i estiu.

Per altra banda, la Diputació de València ha atorgat a l’Ajuntament de Gandia 113.390 euros. Este fons és un instrument que ha dut endavant la Generalitat Valenciana per a ajudar econòmicament als municipis turístics.

“És la major ajuda que ha rebut un ajuntament de la província de València dins d’esta iniciativa”, ha detallat l’edil. A més, se sumen als 116.000 euros que es donen dona per part de la Generalitat Valenciana. “Estos diners estaran destinats a millorar la nostra política turística i a ajudar-nos a fer una promoció més que significativa a tot Espanya”, ha assenyalat Mascarell.