Gandia rep més de 200.000 euros en ajudes relacionades amb la crisi de la covid-19

El coportaveu del Govern de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut hui en roda de premsa per a informar que la Junta de Govern ha donat compte d’una sèrie de subvencions relacionades amb la crisi de la covid-19. Unes ajudes que vénen a complementar les que ja s’han anat anunciant les passades setmanes per part de l’executiu gandià i d’altres administracions superiors. El regidor socialista ha informat que, dins de la nova línia d’ajudes posada en marxa per la Conselleria d’Educació per a l’organització d’activitats de suport i altres activitats extraescolars dirigida a la població escolar de 3 a 18 anys destinada a compensar els efectes negatius del confinament provocats per l’emergència sanitària, Gandia rebrà 130.000 000 per a desenvolupar este tipus d’accions en les instal·lacions educatives.

D’altra banda, en l’àmbit del turisme Gandia rebrà més de 67.000 euros del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana per a finançar part de les activitats i serveis que ha prestat el consistori durant l’època estival. Un altre aspecte que ha destacat Prieto ha sigut que la Xarxa de Biblioteques Municipals ha rebut una ajuda de 7.300 euros per a organitzar activitats de foment de la lectura. També en l’àmbit de les biblioteques s’ha adjudicat una ajuda destinada a l’equipament de les mateixes per 5.500 euros.

“El Govern de Gandia està bolcat en la generació de recursos on més falta fa, amb la finalitat d’impulsar esta ciutat en un moment decisiu com el que vivim”, ha indicat Prieto, qui ha incidit en la importància del romanent de tresoreria que està sent utilitzat per a pal·liar i mobilitzar recursos cap als més afectats per la pandèmia. “Hem passat d’accedir al govern amb un romanent de 30 milions d’euros en negatiu, a tindre un romanent positiu de 14 milions corresponent al passat any. Un romanent que ens permet destinar recursos propis a línies d’ajuda que servixen per a complementar altres ajudes de les administracions superiors”, ha destacat.

Finalment, Prieto ha recalcat que “totes estes línies d’ajuda se sumen al romanent de tresoreria que estem mobilitzant per a complementar les línies d’altres administracions. Des del Govern local ja hem deixat clar el nostre compromís d’utilitzar totes les vegades que siga necessari els recursos de l’ajuntament per a ajudar a tots els sectors econòmics i productius de la ciutat. Ja ho hem fet i ho continuarem fent en els pròxims mesos”.