Gandia rep més de 2,4 milions d’euros per desenvolupar un nou Pla de Sostenibilitat Turística

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha aprovat per a Gandia un nou Pla de Sostenibilitat Turística (PST). En esta ocasió la xifra atorgada per desenvolupar diversos projectes ascendix a 2.441.000 euros que s’executarà entre el 2023 i el 2025. D’esta manera, Gandia aconseguix un dels 18 plans que s’han atorgat a poblacions de la Comunitat Valenciana a través dels fons Next Generation amb el que ja són gairebé 8 milions d’euros dels fons europeus amb esta nova concessió els que ha rebut Gandia. Així ho ha informat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha estat acompanyat per Josep Alandete, vicealcalde i regidor d’Urbanisme; i el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell.

Este nou pla dóna continuïtat al que s’està executant entre el 2021 i el 2023, dotat amb tres milions d’euros, i que va lligat a la generació d’espais turístics integrats i cohesionats territorialment que en puguen garantir la sostenibilitat en el temps.

Prieto s’ha mostrat satisfet per esta nova arribada de diners a la ciutat que permetrà la generació de més riquesa, més llocs de treball i continuar avançant “cap al camí de la recuperació econòmica de sectors tan importants com són per a nosaltres el turisme i la innovació, i ho farem d’una manera amable amb l’entorn i alhora sostenible”.

“Som referència turística des de fa anys i ara també ho som en competitivitat i sostenibilitat. Som referents perquè ja estem pràcticament finalitzant el primer PST i ens preparem per a executar 2,4 milions més per continuar convertint-nos en una destinació cada vegada més confortable, que aconseguisca atreure més esdeveniments i més competicions esportives que ens ajuden a desestacionalitzar la nostra platja”, ha indicat.

Tal com ha explicat l’alcalde, els projectes que s’integren en este Pla de Sostenibilitat Turística seran tres:
1.- La Cova del Parpalló amb una rehabilitació sostenible del Centre d’Interpretació, museïtzació activa de l’espai amb continguts digitals i millora dels accessos tant al centre com a la cova.

2.- A l’avinguda del Grau, on es continuarà amb la millora de la connectivitat i l’adequació urbana a l’eix entre l’avinguda del Grau i l’entorn urbà immediat (tram entre el Consell dels Joves fins a la rotonda de Daimús).

3.- Aplicació d’accions en matèria de solucions tecnològiques i informació turística a través de l’anàlisi de dades generades en l’àmbit turístic per a la seua transformació en informació de valor. En este punt, l’alcalde ha destacat que amb l’ajuda es millora i s’incidix en la innovació i digitalització d’empreses alhora que augmenta la competitivitat al sector turístic.

Per part seua, Mascarell ha volgut agrair la feina i la solvència que demostren els tècnics municipals. “Som una de les dues ciutats de la Comunitat Valenciana on s’ha adjudicat dos PST i serem els primers a complir amb els terminis”. El regidor socialista ha abordat l’amplitud de l’oferta turística de la ciutat i ha destacat que l’actuació del Parpalló permetrà continuar augmentant el “catàleg d’excuses i raons per visitar-nos. Posarem en valor un element patrimonial poc conegut que ens obri noves oportunitats”.