Gandia rep un nou impuls de qualitat en sumar 97 acreditacions SICTED

L’Hotel Bayren va acollir ahir el lliurament dels diplomes SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions) que reconeix la tasca d’establiments, empreses i entitats que se sumen a este projecte, que exigeix uns mínims de qualitat i s’emmarca en la línia d’assolir l’excel·lència turística que pretén el govern municipal i el sector

En este sentit, es van lliurar un total de 65 reconeixements: hotels (6); comerços (12); empreses de lloguer d’apartaments (5); empreses d’oferta complementària (9); restauració (17); organitzadors d’esdeveniments i congressos i empreses de comunicació (7), serveis municipals i institucions (3); a més de 6 establiments de Barx.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant va afirmar que el SICTED és una eina que avala la qualitat dels serveis que es presten, però que en el cas de Gandia va suposar la reinvenció de la destinació. “Vam aconseguir que el sector es conegués a si mateix. Tots van poder conéixer l’amplitud de l’oferta de Gandia i referenciar a la resta de serveis i empreses”, va afirmar l’alcaldessa qui va recordar que el 2016 van començar 29 establiments i hui ja són 97. Som un referent en qualitat i ara també ho hem de ser en seguretat. Durant el confinament totes les notícies de la nostra ciutat han estat positives. Heu demostrat que les persones són la gran eina per treballar amb seguretat i hem aconseguit establir mesures que s’han acabat traslladant a la resta del territori nacional“, va destacar.

Morant també va afirmar que “en moments de crisi com este es demostra la capacitat de reacció davant les adversitats. Al cap de dues setmanes d’haver patit el temporal Gloria, la platja ja estava en perfectes condicions. Durant la pandèmia el comportament en general de la ciutadania ha estat exemplar i crec que tenim la capacitat per a superar una situació com la que ens ha plantejat la covid-19”.

La primera edil de Gandia va concloure indicant que “ara mateix, som una ciutat més competitiva i resilient. Des de l’Ajuntament de Gandia hem fet un esforç molt gran per a intentar que ningú es quede enrere i seguirem estant de la banda del sector perquè la campanya turística d’enguany siga el millor possible“.

Per la seua banda, el director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos, va voler agrair al sector empresarial l’esforç que han realitzat per a obtenir este reconeixement i va destacar que Gandia és el municipi amb més distintius SICTED només superada per València capital. Per molt que des de Turisme marcàrem un full de ruta, arribar a estos nivells de qualitat no seria possible sense empresaris que treballen la qualitat i sense ajuntaments com el de Gandia que assumixen el seu paper de catalitzador“, va assenyalar.

Un altre aspecte que va destacar Campos és que per a la Generalitat Valenciana és molt important la col·laboració públic privada. No es tracta de tindre només destinacions com Gandia, es tracta de comptar amb serveis a l’altura de la destinació que oferisquen qualitat. Seguirem donant suport a estes iniciatives i ara, amb la covid-19, hem posat en marxa una línia d’ajudes directes al sector i la nostra intenció en esta legislatura és que les empreses SICTED vegen incrementada la difusió dels seus serveis”.

Per últim, el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, va manifestar que hem passat els mesos més difícils de les últimes dècades i el sector turístic ha estat molt perjudicat. Heu demostrat la vostra complicitat, responsabilitat i suport en totes les reflexions que hem fet durant els últims temps. Però no anem a tirar la tovallola. Tenim la millor platja; una oferta cultural, lúdica i esportiva espectaculars; una gastronomia envejable, a més d’un gran grup de professionals. Hem de sentir-nos orgullosos i anar a per una temporada que esperem que siga bona”.