Gandia rep una subvenció de 40.000 euros de la Diputació per a identificar les víctimes del Franquisme en el cementeri

La Diputació de València va aprovar ahir en Junta de Govern la concessió directa d’una subvenció plurianual destinada a la realització del projecte de localització, excavació, exhumació i identificació dels cadàvers de les fosses del Franquisme del cementeri municipal de Gandia. La quantia de la subvenció ascendix a un total de 39.119,30 euros dels quals 16.613,30 euros seran a càrrec dels pressupostos de 2020 i la resta, 22.506 euros, seran abonats en 2021.

Així ho ha comunicat hui el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, durant una reunió que han mantingut este matí al Palau de la Batlia, seu de l’ens provincial i on també ha participat el diputat provincial i regidor de l’àrea de Turisme en el consistori gandià, Vicent Mascarell. L’alcaldessa de Gandia ha manifestat la seua alegria després de conéixer la notícia i ha declarat que “tots els governs hem d’afavorir iniciatives com els treballs de la prospecció amb georadar en el cementeri gandià. És una manera de reconéixer a les víctimes i ajudar a les seues famílies. En este sentit, l’ajuda de la Diputació demostra que l’ens provincial està compromés amb la Memòria Democràtica i amb totes les víctimes que van patir anys d’un silenci clamorós”.

Durant la reunió, Morant i Gaspar també han abordat diversos temes en els quals actualment treballen totes dues administracions com la finalització del bulevard de la platja de Gandia on la Diputació invertirà fins a la seua finalització un total de 2,5 milions d’euros. S’espera que les obres estiguen acabades abans de finalitzar enguany.

Un altre aspecte tractat en la trobada ha sigut la implicació de la corporació provincial per a la restauració de la Col·legiata després d’haver-se aprovat ahir una declaració institucional on la corporació provincial se suma a la iniciativa del municipi per a solucionar els problemes estructurals del Monument Històric Nacional. En esta línia, s’ha acordat que l’Ajuntament de Gandia i Diputació de València mantindran la setmana vinent una reunió amb membres de la Fundació per a la restauració de la Col·legiata per a analitzar les necessitats de l’edifici i articular un pla d’actuació.