Gandia reprén els cursos ‘TIC_Majors’ per combatre la bretxa digital

La regidora de Gent Gran i Centres de Convivència, Liduvina Gil, i la regidora de Comerç i Innovació, Vicenta Ferrer, han presentat este matí en roda de premsa una nova iniciativa del consistori gandià adreçada a reduir la bretxa digital que patix bona part de la gent gran.

Es tracta del programa ‘TIC_Majors’, amb sis cursos gratuïts dirigits a persones majors de cinquanta-cinc anys que tenen com a objectiu que puguen aprofitar tots els avantatges que aporta l’aplicació de les noves tecnologies al dia a dia, alhora que es facilita l’autonomia dels més grans.

En esta edició i, per augmentar la difusió, tots els cursos se celebraran a Gandia, el Grau i Marxuquera. Les persones interessades s’han d’inscriure a l’Urbalab o al Grau, i les places es distribuiran per ordre d’arribada. Cada usuari podrà fer dos cursos i s’iniciaran dilluns que ve.

Liduvina Gil ha destacat que “la igualtat digital ha d’incloure a tots els grups d’edat i, a més, la pandèmia ha suposat un punt d’inflexió a l’hora de fer-ne ús”.

Els cursos que s’impartiran són els següents:
– Com utilitzar el telèfon mòbil (instal·lar aplicacions, canviar fons de pantalla)
– Introducció a internet: navegació i correu electrònic
– Aprenent a utilitzar WhatsApp
– Banca on-line
– Com fer tràmits senzills
– Utilitzar l’APP de GVA Salut