Gandia revalida el guardó Ecoplayas i el distintiu Sender Blau

Gandia torna a aconseguir dos reconeixements que evidencien que disposa d’una de les millors platges turístiques a nivell nacional. La platja Nord de la localitat ha sigut recompensada novament amb el guardó Ecoplayas i el distintiu Sender Blau.

El premi Ecoplayas va ser anunciat durant el XXI Congrés i Exposició Internacional de Platges, realitzat a Castelldefels i organitzat per Ategrus i posa en valor l’excel·lència en la qualitat de l’aigua de bany, neteja, socorrisme i infraestructures, entre altres aspectes. En definitiva, per realitzar una gestió responsable del medi ambient i disposar d’uns serveis de qualitat. La ciutat porta rebent esta bandera de manera consecutiva des de l’any 2006.

D’altra banda, el guardó Sender Blau el concedix l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) per contribuir notablement a transformar els senders blaus en recursos valuosos per al medi ambient, el gaudi de la naturalesa i la pràctica d’esports i activitats d’oci a l’aire lliure.

En el cas concret de Gandia, s’ha reconegut la sendera gràcies a la qual és possible accedir a la Platja de l’Auir, situada entre l’avinguda del Nord i el carrer Ribera Baixa, i on es poden trobar panells explicatius sobre la formació de platges i dunes, a més de dades sobre la vegetació i flora pròpia d’aquests hàbitats.