Gandia s’acull a una línia d’ajudes per a declarar un nou ARRUR a Beniopa

L’Ajuntament de Gandia s’acollirà a una nova línia d’ajudes convocada recentment per la Generalitat Valenciana per a optar a la declaració del districte de Beniopa com a Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRUR), on es contempla tant la rehabilitació d’habitatges com la regeneració urbana de la zona del carrer Muntanya. Per tal motiu, s’ha habilitat en el Centre Social de Beniopa una oficina d’assistència tècnica fins al pròxim 8 de juliol, on s’informarà els veïns interessats en rebre aquestes ajudes, mitjançant cita prèvia (96 295 95 05).

Este projecte va ser exposat ahir detalladament per part de tècnics municipals en una reunió extraordinària de la Junta de Districte de Beniopa celebrada al nou Centre Cívic. “El projecte de l’ARRUR de Beniopa ha tingut molt bona acollida per part de la Junta de Districte. Ara, tenim menys d’un mes per a ultimar tots els detalls i concretar les actuacions. Per tant, animem als veïns a què presenten les seues propostes com més prompte, millor, perquè hi ha pocs dies”, ha assenyalat la presidenta de la Junta de Districte de Beniopa i regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria.

La inversió màxima per a la rehabilitació d’habitatges i locals s’ha valorat en 1.430.000 euros, mentre que la quantitat màxima prevista per a la reurbanització d’espais públics és de fins a 410.000 euros. D’esta manera, la inversió global de les diferents administracions s’estipula en 1.840.000 euros, dels quals quasi el 50% l’aportaria pel Govern d’Espanya, un 14% per la Generalitat Valenciana i un 10% l’Ajuntament de Gandia.

Els veïns particulars o comunitats de propietaris podran sol·licitar subvenció per a obres d’accessibilitat (rampes i ascensors) en els seus habitatges, façanes, instal·lacions, finestres, insonorització, cobertes o estructura. També estarà inclòs el 100% de l’import de l’informe tècnic que han d’aportar, el projecte i despeses addicionals.

Com a requisit indispensable els interessats han hagut de presentar i registrar un informe d’avaluació de l’edifici, estudi tècnic realitzat per un arquitecte en el qual queden reflectits els defectes o patologies de l’immoble, per a ser avaluat per la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. En el cas de comunitats de propietaris, la subvenció màxima per habitatge serà de 19.000 euros i 120 euros/metres quadrats de local. Està inclòs el 100% del projecte de l’edifici i uns costos subvencionables mínims de 30.000 euros.

És necessària la col·laboració i la participació de tots, perquè els veïns facen d’altaveu per a presentar el major nombre d’habitatges possibles, i puguem tindre la puntuació més gran i el millor projecte. Així, podríem aconseguir importants recursos econòmics per a Beniopa, generant noves oportunitats i millorant notablement la qualitat de vida dels nostres veïns”, ha finalitzat l’edil socialista.