Gandia se situa entre les ciutats d’Espanya amb un període mitjà de pagament més baix

L’Ajuntament de Gandia té un dels Períodes Mitjans de Pagament a proveïdors (PMP) més baixos d’Espanya. Així ho ha confirmat Salvador Gregori, regidor d’Economia i Hisenda, en una roda de premsa en què ha informat de l’evolució dels pagaments del consistori en 2020. Durant este exercici, el PMP ha sigut de 16,9 dies, i en desembre s’ha reduït a 12,65.

Per a Gregori, es tracta d’una prova de la rigorositat de la gestió de l’Ajuntament: “Pense que els proveïdors d’esta ciutat poden estar contents de la gestió que s’està fent per part d’este govern’.  En este sentit, el regidor  socialista ha indicat que la millor forma d’ajudar al teixit productiu és pagar en temps i forma per a injectar liquidesa.

Salvador Gregori ha recordat que el PMP de l’Ajuntament no es va poder reduir fins als pressupostos de 2017, perquè es va haver d’assumir el pagament de deutes per valor de 17 milions d’euros procedents del govern anterior, del Partit Popular.

El regidor ha anunciat que el Govern local continuarà amb la seua senda de serietat en els pressupostos de 2021, que espera aprovar al ple municipal de gener. L’objectiu és ajudar al fet que la situació generada per la covid-19 siga el més suportable possible, dins les capacitats del consistori: “L’Ajuntament no pot ser mai part del problema, ni pot llastar l’economia d’una ciutat per la seua falta de rigor pressupostari”.