Gandia se suma a la reivindicació del Dia de la Dona amb la lectura d’un manifest

La plaça Major de Gandia ha acollit este matí la lectura del manifest en motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona. L’encarregada de llegir este document ha sigut Rosa María Fernández, presidenta de l’Associació Rosa dels Vents per la Igualtat de Gènere. El discurs s’ha iniciat destacant que hui és una data imprescindible en l’agenda feminista: “Reivindiquem els nostres drets i recordem esta lluita tan necessària per tal de transformar la societat”.

El manifest que s’ha escoltat a la plaça Major ha fet referència al lema escollit en la ciutat enguany per commemorar el 8M: “Totes podem ser referents”. Així doncs, s’ha recalcat el paper de les dones que han liderat la lluita contra la covid-19: sanitàries, cuineres, netejadores, treballadores socials, psicòlogues, investigadores que han descobert la vacuna… “Són els nostres referents. Demostren que les dones som una part essencial per a qualsevol triomf social”.

L’educació ha estat assenyalada com “l’única vacuna contra el masclisme i la violència cap a les dones” en la qual existix la necessitat d’implicar també els homes i els xiquets. A més, s’ha apuntat també a la relació de les dones amb el canvi climàtic i s’ha fet referència al lema ‘Igualtat de gènere hui per a un demà sostenible’ d’enguany de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Tal com expressa el document que s’ha llegit, el feminisme és un moviment social pacifista que combat les injustícies i qualsevol tipus de vulneració dels drets humans.

En l’àmbit laboral, el manifest demana per la igualtat i condicions dignes per a totes les treballadores, sense cap tipus de biaix de gènere o bretxa salarial. En esta línia i de manera general, es vol reivindicar la igualtat real entre dones i homes per tal d’avançar en societat i democràcia. “En este 8 de març les dones de tots els llocs ens unim amb un cant cap a la sororitat, l’ajuda i la cooperació per un món més just i feminista”, conclou el document.

RESULTAT DEL CONCURS D’APARADORS

Una vegada finalitzada la lectura, s’ha anunciat també el comerç guanyador de la 1a edició del Concurs d’Aparadors 8 de març: Garabat. L’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, i la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, han entregat el premi a Isabel María Sánchez Moreno en representació del comerç.