Gandia se suma a un programa per a instal·lar balcons prefabricats patentats per la UPV en vivendes que no en tinguen

La pandèmia provocada per la covid-19 i el confinament que va patir la població durant este temps va manifestar clarament la necessitat que els habitatges disposaren de les degudes condicions de ventilació i llum solar. En aquesta línia, el regidor d’Urbanisme, Territori i Infraestructures, Vicent Mascarell, ha informat que l’Ajuntament de Gandia s’ha incorporat al projecte de fons europeus conegut com a ‘Renovarsalis’ per a millorar les condicions urbanístiques del parc immobiliari de la ciutat. “Una vegada més, este govern té la capacitat d’accedir a ajudes de fons europeus per iniciar projectes que milloraran la qualitat de vida dels nostres veïns. La pandèmia ens va deixar molts ensenyaments i una d’elles és la necessitat de disposar d’espais adequats als habitatges a l’aire lliure com patis o balcons”, ha assenyalat l’edil socialista

Així, esta actuació permetrà el finançament de diferents prototips de balcons prefabricats mitjançant el sistema de contractació de compra pública innovadora. En este sentit, es pretén la millora de les condicions d’habitabilitat dels habitatges pertanyents a blocs residencials que es van construir a la ciutat als anys cinquanta o seixanta a la ciutat i que actualment no disposen d’este tipus d’instal·lacions.

Des del departament d’Urbanisme i, una vegada estudiat el parc immobiliari de la ciutat, s’ha considerat la idoneïtat i la conveniència d’intervenir a l’edifici residencial del carrer Benicanena 26-32 on l’ajuntament ja disposa d’habitatges i on es podran instal·lar prototips de balcons prefabricats patentats per la Universitat Politècnica de València (UPV) que milloraran les condicions d’habitabilitat i confort d’estos immobles, contribuint a millorar la regulació tèrmica i el control solar. Este edifici ja disposa de finançament previ provinent dels fons Next Generation del Programa de Barris de la Unió Europea juntament amb els immobles de Ferroviaris i carrer Safor, que ascendix al voltant dels 8,5 milions d’euros i en el cas d’esta mesura, la subvenció ascendix a 95.000 euros i permetrà la incorporació de 10 balcons dels 32 habitatges.

Una vegada finalitzat este projecte pilot que encapçalen els professors de la Universitat Politècnica de València Jorge Hervás i José Luis Alapont, s’analitzarà el grau de satisfacció dels usuaris i es tractarà de replicar a altres edificis de la ciutat.