Gandia se suma al Dia Mundial de la Justícia Social

Com cada 20 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Justícia Social, una iniciativa impulsada per l’ONU des del 2007 a la qual l’Ajuntament de Gandia ha volgut sumar-se. Així, des de l’Àrea d’Infància, la regidora Liduvina Gil ha organitzat una jornada didàctica que ha comptat amb la participació del Consell de la Infància de Gandia, actor integrat al programa de participació ‘La Infància pren el Micro’, i els centres educatius de la ciutat adherits.

En este sentit, l’alumnat de 5é i 6é de Primària dels col·legis han participat en esta iniciativa a partir de la fitxa didàctica ‘Un món lliure de pobresa infantil’, a partir de la qual han conversat i tret conclusions sobre conceptes com ‘Protecció Social’ o d’altres com ‘Pau’, ‘Justícia’ o ‘Institucions solidàries’ contemplats als ODS 16 (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de l’Agenda 2030. Amb esta activitat, els xiquets i xiquetes han tingut l’oportunitat de conéixer programes socials d’àmbit internacional relacionats amb la protecció social amb els que l’Ajuntament de Gandia col·labora activament.

Així, Gil ha explicat que “l’essència de la celebració és que tots els xiquets i xiquetes tinguen dret a una oportunitat justa en la vida, assegurant els seus drets de benestar i reduir la pobresa infantil al món. Així mateix, esta data es presenta com una oportunitat per a donar visibilitat als organismes que treballen per erradicar la pobresa, promoure l’ocupació plena i el treball digne, la igualtat entre sexes i l’accés al benestar social: salut, educació i habitatge, entre d’altres”.

A més, la regidora socialista ha afegit que es tracta d’una activitat que planteja un “punt de partida per a promoure accions emmarcades dintre de l’Agenda 2030 des del punt de vista de la infància i adolescència de Gandia, en concret amb els ODS 16, en la qual els alumnes que voluntàriament ho desitgen, podran intercanviar les seues experiències amb altres alumnes de l’Àfrica Subsahariana Chad-Camerún a través de cartes o correus electrònics”.

Així mateix, amb les conclusions que han proporcionat els participants, el Departament d’Infància treballarà per a aplicar mesures que minimitzen els efectes socials en matèria de justícia social que es planteja al lema de 2021 ‘Una crida a la justícia social en l’economia digital’. Finalment, tots els xiquets i xiquetes que hi han participat des dels centres educatius han rebut la polsera de la Infància de Gandia amb la Justícia Social.