Gandia se suma al Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La plaça Major de Gandia ha acollit hui a les 12.30 hores, 1 de desembre, la lectura d’un manifest amb motiu del Dia Mundial de la Sida. La data va ser creada per l’Organització Mundial de la Salut el 1988 i té com a objectiu donar suport a les persones que patixen el virus i donar a conéixer els avanços que poden ajudar a lluitar-hi.

Julen Camarena  ha estat l’encarregat de llegir el discurs. Entre altres coses ha explicat que el lema d’aquest any és ‘Que lideren les comunitats’, frase que pretén recordar als diferents organismes de poder del món la seua obligació a l’hora d’implementar les polítiques i els serveis de salut necessaris per a fer-hi front a este mal tan estés.

A més, ha esmentat que “l’ONU s’ha fixat l’objectiu d’acabar amb el VIH com un problema de salut pública per a l’any 2030”, i ha recordat que les persones portadores que reben tractament i tenen una càrrega viral indetectable no poden transmetre la malaltia.

Finalment, ha destacat la necessitat que tothom es realitze la prova i ajude a “combatre l’estigma” que acompanya les persones amb VIH al seu dia a dia, i ha condemnat els actes discriminatoris, les injustícies i la manca de recursos que patixen sovint tots els afectats.

A més de la lectura del manifest, s’ha penjat una pancarta al balcó de l’Ajuntament per visibilitzar esta data tan important.