Gandia se suma al Dia Mundial del Parkinson amb la lectura d’un manifest

La plaça Major de Gandia ha acollit a les 12 hores de hui un manifest amb motiu del Dia Mundial del Parkinson. Enguany, la presidenta de l’Associació Parkinson Gandia-Safor (APGS), Mari Carmen Escrivà, ha sigut l’encarregada de fer la lectura. Esta ha començat reivindicant la importància d’un diagnòstic primerenc que permeta que, tant els familiars, com la persona afectada, puguen fer un seguiment des del principi de la malaltia.

A més, ha assenyalat la falta d’un especialista en pàrkinson o trastorns del moviment, així com la d’un departament de Neurologia a l’Hospital Francesc de Borja i l’alarmant temps d’espera que hi pot arribar a haver entre una visita i altra.

Finalment, ha explicat que este no és l’únic problema que tenen els qui patixen este mal i ha exigit que les administracions tinguen en compte les solucions que proposa l’APGS. Entre altres mesures, ha suggerit garantir el finançament del seu moviment associatiu i l’accés dels afectats a les teràpies de rehabilitació, la inclusió del col·lectiu als processos de presa de decisions i la provisió del transport adaptat.

A l’acte han acudit la regidora de Sanitat, Qualitat de Vida i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, junt amb altres membres de la corporació municipal. El balcó de l’ajuntament lluïx hui una pancarta per tal de visibilitzar esta data tan important i esta vesprada, a les 20 hores, s’enlluernarà la façana de l’edifici consistorial.