Gandia se suma al fons de la Generalitat de 120 milions d’euros per ajudar a empreses i autònoms

Gandia se sumarà al fons de la Generalitat Valenciana dotat amb 120 milions d’euros per ajudar a empreses i autònoms a superar la difícil situació econòmica que estan travessant causa de les restriccions aplicades per contrarestar les conseqüències de la pandèmia. Una mesura que va ser anunciada ahir pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i de la qual també es beneficiarà la ciutat.

Així li ho ha fet saber este matí l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, a representants del sector hostaler en una reunió mantinguda al Saló Laval de l’ajuntament. Després de la trobada, Morant ha explicat que s’han abordat els detalls de la línia d’ajudes anunciada per Ximo Puig i que anirà destinada, entre altres sectors productius, a l’hostaleria, la cultura i el turisme. Un fons de 120 milions d’euros participat en un 50% per la Generalitat, un 30% per les diputacions i el 20% restant pels municipis.

L’alcaldessa ha informat en la reunió que Ximo Puig ha anunciat que “serem els ajuntaments els que establirem les bases reguladores de les ajudes, de manera que hem acordat que estes s’establisquen amb el sector mitjançant un diàleg i treball conjunt per aconseguir que els condicionants que es fixen beneficien el màxim nombre d’empreses possible”.

Un altre dels punts que s’ha abordat ha estat la suspensió del pagament de la taxa d’ocupació de via pública. Sobre este aspecte, la primera autoritat municipal ha recordat que l’any passat ja es va suspendre esta taxa des de l’inici de la pandèmia. “Estem ja en 2021 i som conscients que enguany també serà de crisi i de pandèmia, pel que hauríem de compensar econòmicament als nostres sectors productius. Tornarem a suspendre la taxa almenys mentre dure l’estat d’alarma”.

Pel que fa a la modificació de l’Ordenança de Via Pública, Morant ha recordat que esta va ser aprovada quan els comerços, hostaleria i restauració van poder reobrir les portes després del confinament, i ha destacat que este document no havia estat pensat per a l’estat d’alarma, però que sí que contemplava situacions extraordinàries i excepcionals. “Ara ha arribat el moment que la ciutat adapte la seua normativa i reglamentació per a estar del costat dels sectors que més estan sent castigats a causa de les restriccions de la pandèmia. Així, l’Ajuntament obrirà una taula de treball per adaptar l’ordenança a esta nova realitat i a les necessitats de la ciutat”.

Finalment, Morant ha volgut agrair al sector la voluntat que ha demostrat per trobar solucions “als problemes que van sorgint en esta crisi que no té precedents. La ciutat de Gandia va demostrar en la primera fase de la pandèmia que vam ser capaços de treballar junts per crear les millors condicions per quan poguérem reprendre l’activitat i per això vam ser exemple per a moltes altres ciutats”.

Per la seua banda, José Manuel Navarro, en representació de Destí Safor i l’Associació d’Hostaleria del Centre Històric, ha mostrat la seua satisfacció per la reunió i ha agraït al Govern local el fet d’haver estat escoltats. “El nostre propòsit amb esta trobada era conéixer l’abast de les mesures anunciades pel president de la Generalitat i conéixer el repartiment que es farà, ja que en estos moments tota ajuda que ens arribe és bona”.

Pel que fa al procés que ara s’obri per modificar l’Ordenança de Via Pública, Navarro ha afirmat que “les exigències dels veïns de Gandia i dels turistes ens porten a que els nostres negocis isquen al carrer i que els nostres locals estiguen més ventilats per evitar contagis. Com a ciutat hem d’adaptar les nostres ordenances i normatives per ajudar a evitar en la mesura del possible nous contagis. El que pretenem és que les modificacions que es facen beneficien el conjunt de la ciutadania”.