Gandia se suma al projecte ‘Biblioteques que Alimenten’

El regidor delegat del IMAB, José Manuel Prieto, ha anunciat que la Xarxa de Biblioteques de Gandia col·laborarà amb el programa ‘Biblioteques que Alimenten’, una iniciativa d’Educació per al Desenvolupament impulsada per la ONG ‘Justícia Alimentària’ que promou la conscienciació i participació col·lectiva en el consum d’aliments saludables i de proximitat. Amb esta idea, a la que també se sumen localitats com València, Godella i Potries, es pretén oferir espais d’informació alternativa i comunitària per a impulsar un sistema d’alimentació responsable entre la ciutadania.

En quant al projecte, Prieto ha subratllat que “des de l’alimentació també es construïx ciutadania i societat» i ha explicat que l’itinerari del projecte començarà en març i finalitzarà en desembre: «El que es farà primer es formar al personal bibliotecari en competències relacionades amb l’alimentació i amb l’agricultura, amb la manera com el cicle transforma els aliments per al consum; després es formarà també als xiquets i xiquetes, especialment al públic infantil, però també als usuaris de les biblioteques, en una serie d’accions formatives”.

Així, entre les diverses activitats que inclou la programació, es realitzaran xarrades sobre l’impacte negatiu que pot provocar una alimentació inadequada en la salut i el medi ambient; propostes ecològiques per a donar resposta a estes qüestions; tallers de cuina en família i planificació setmanal d’un menú saludable i sostenible; i contacontes dirigits al públic infantil. A més, les biblioteques participants oferiran una exposició itinerant i promouran un concurs de relats sobre temàtica alimentària.

Finalment, des del programa destaquen la importància que tenen les dependències valencianes d’arxius públics com espais culturals on la ciutadania pot accedir de manera lliure i gratuïta a la informació per participar en esta proposta.