Gandia se sumarà este estiu al repte per aconseguir la Bandera Verda de la Sostenibilitat Hostalera d’Ecovidrio

El regidor de Qualitat Urbana i Serveis Bàsics, Jesús Naveiro, i el coordinador d’Ecovidrio, Manuel Sala, han presentat hui la cinquena edició de #MovimentBanderesVerdes, una campaña en la que l’Ajuntament de Gandia i més de 167 establiments hostalers de la ciutat competiran este estiu per fer-se amb la Bandera Verda de la sostenibilitat. L’edil socialista ha posat en valor la complicitat del sector a esta iniciativa a favor del reciclatge i del medi ambient. “Tenim un compromís amb la sostenibilitat i el nostre objectiu és aconseguir que siga una realitat. Des d’ací fem una crida perquè la ciutadania es consciencie de la importància de reciclar per respectar el nostre entorn”, ha esmentat.

L’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya celebra de nou la seua reconeguda campanya estival, que pretén posar en valor i reconéixer el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d’envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l’avanç cap a un desenvolupament sostenible.

“Es tracta de la campanya més important d’Ecovidrio perquè la fem en poblacions amb costa en les quals hi ha moltíssim turisme, gent i activitat i, per tant, també molt de consum i molta generació d’envasos de vidre. Un terç d’esta classe d’envasos de només un ús es consumixen durant els mesos d’estiu, per la qual cosa també han de gestionar-se dins d’esta temporada”, ha explicat Sala. A més, ha afegit que l’objectiu és que, per una banda, “els hostalers ho tinguen el més fàcil possible a l’hora de complir amb les seues responsabilitats mediambientals en estos mesos amb tant de treball” i, per l’altra, “premiar a aquells consistoris que aposten per la sostenibilitat i treballen per millorar la recollida selectiva de residus”.

Així, Gandia competirà amb 40 municipis valencians per aconseguir la “Bandera Verda de la Sostenibilidad” d’Ecovidrio, que ja varen guanyar l’Alfàs del Pi i Finestrat la passada edició. Enguany, Ecovidrio també reconeixerà als dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana, avaluant les seues iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d’energia i aigua o la seua aposta per una compra sostenible, entre altres variables.

El restaurant Casa Montaña (València) y el restaurant Hydra (Calp) van ser els establiments hostalers premiats en la passada edició. Així mateix i com a novetat, a banda d’este reconeixement, Ecovidrio convidarà a dues persones de cada establiment guanyador a gaudir d’una master class i una degustació de plats oferts per un reconegut xef guardonat amb una estrella verda Michelin.

El Moviment Banderes Verdes és una campanya amb la qual, tots els estius, Ecovidrio s’alia amb municipis i hostalers per donar resposta als elevats índexs de consum d’envasos de vidre que es registren en zones costaneres del nostre país durant l’època estival. Conscient de la necessitat de fer costat a l’hostaleria, Ecovidrio posarà en marxa a un equip d’educadors ambientals per a dotar de mitjans, informació i incentius al sector HORECA de la costa espanyola.