Gandia, seleccionada pel Ministeri per als plans de sostenibilitat turística, que compten amb una inversió de tres milions d’euros

Gandia està d’enhorabona en haver aprovat el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme la candidatura de l’Ajuntament per a formar part dels plans de sostenibilitat turística, destinats a ajudar les entitats locals a incorporar actuacions de revitalització turística en resposta a la pandèmia.

Gandia, d’aquesta manera, comptarà amb una injecció de quasi 3 milions d’euros (2.925.000 euros), la subvenció més quantiosa en matèria de turisme sostenible que ha rebut la ciutat en els últims anys. Es preveu un model de cofinançament que es repartiria al 33% entre el Govern d’Espanya, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Gandia.

El Ministeri ha aprovat un total 25 projectes de tota Espanya. I dos d’ells, en la Comunitat Valenciana: Gandia i Benidorm. Gandia havia optat als plans a través de la línia de destins madurs i competia amb altres ciutats valencianes referents en turisme com València i Peníscola. El Ministeri ha posat en valor el pla de Gandia a nivell d’Espanya, ja que només tres municipis superen en pressupost a la Ciutat Ducal.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha rebut la notícia amb una enorme alegria i ha felicitat a tota la ciutat, ja que este ambiciós programa d’actuacions i millores “reforçarà la nostra estratègia turística en la qual la sostenibilitat i la innovació són els eixos transversals”.

Així mateix, la màxima autoritat municipal ha indicat que Gandia ha sigut seleccionada per als Plans de Sostenibilitat Turística perquè el model de turisme intel·ligent i sostenible que la ciutat porta treballant en les dues últimes legislatures ha convençut al Ministeri.

El projecte de Gandia està dirigit a diversificar l’oferta turística amb la creació de clubs de producte que permeten desestacionalizar-la i captar nova demanda. Com a objectius estratègics, tal com destaca el pla, figuren generar una oferta de productes i experiències turístiques competitives, trencar amb la fragmentació física i mental entre el nucli turístic de la platja i la resta del municipi, o incorporar la tecnologia en els processos i operatives per a la digitalització de la gestió turística.

Este programa ministerial està impulsat per la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR) i està inclòs en el Pla d’Impuls del Sector Turístic postcovid-19 que va presentar el president del Govern, Pedro Sánchez, al juny.

A principis de setembre, l’alcaldessa va anunciar que Gandia estava preparant la candidatura per a formar part dels plans de sostenibilitat turística del Ministeri de Turisme. Ho va fer durant una visita del secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; i el director General de Turisme, Herick Campos, els qui van mantindre una trobada en el Palau Ducal amb membres del sector turístic. Un mes després, i una vegada valorades les propostes presentades, la Comissió Sectorial de Turisme ha aprovat incorporar el projecte de Gandia, que ha sigut ratificat en la Conferència Sectorial de Turisme.

El programa dels Plans de Sostenibilitat Turística està pensat per a desenvolupar projectes que recuperen el valor d’una ciutat i que siguen capaces de casar l’oferta vacacional amb una oferta cultural i patrimonial que permeta col·locar al destí en una posició més rendible i competitiva en l’àmbit internacional.