Gandia serà la seu del Campionat d’Espanya d’Esgrima en la modalitat veterans

El regidor d’Esports, Jesús Naveiro, la tresorera i secretària del Club d’Esgrima La Safor, Gema Moyà i el seu president, Ignacio Sola, han presentat hui el Campionat d’Espanya Veterans Ciutat de Gandia. La competició tindrà lloc este dissabte, 22 de juny, a l’Espai Baladre i comptarà amb tres modalitats diferents: espasa, floret i sabre. Pel que fa a les categories, hi haurà esportistes masculins i femenins de V30, V40, V50, V60 i V70.

“Estem d’enhorabona perquè Gandia no acollia un campionat d’esgrima des del 2008 i vull agrair a Moyà i a Sola tota la seua dedicació i esforç a l’hora d’organitzar l’esdeveniment”, ha assenyalat l’edil socialista, qui també ha comentat que “vindran més de 200 tiradors d’Illes Balears, Canàries, Galícia, Extremadura… per la qual cosa, una vegada més, l’esport i el turisme s’uniran i seran un motor econòmic per a la ciutat”.

Pel que fa als horaris, el torneig tindrà lloc entre les 8 i les 20 hores i estarà dividit en tres torns, un per a cada arma. En acabar cada fase, es farà el lliurament de trofeus de la seua modalitat. “El nostre club només competirà amb el sabre, que és l’arma més divertida i dinàmica de les tres”, ha explicat el president.

Després d’això, Sola ha recordat que l’entrada al recinte serà lliure i gratuïta i ha convidat tothom a descobrir este esport que és “minoritari, però molt complet”, i implica “un desenvolupament físic i mental que fan que siga una disciplina digna dels Jocs Olímpics”.

“Volem agrair a l’ajuntament la seua col·laboració i ajuda, i a la Reial Federació de l’Esgrima Espanyola que haja confiat en nosaltres, perquè este esdeveniment sol ser a Madrid o Barcelona. També volem donar les gràcies als col·laboradors i a la Federació de la Comunitat Valenciana, que ens aportarà el material de les pistes”, ha finalitzat.